0.9 C
România
25 februarie 2021
2069, anul in care oamenii de stiinta de la NASA ar putea incepe o misiune interstelara catre un alt Sistem Solar
IT/Stiinta

2069, anul in care oamenii de stiinta de la NASA ar putea incepe o misiune interstelara catre un alt Sistem Solar

2069 ar putea fi anul in care oamenii de stiinta ar putea trimite o nava in alt Sistem Solar. Potrivit iflscience.com, un grup de oameni de stiinta de la NASA ia in considerare posibilitatea unei misiuni interstelare in 2069, catre unul dintre cele mai apropiate Sisteme Solare. 

Misiunea va implica trimiterea unei nave spatiale, cu o viteza echivalenta cu 10% din viteza luminii, catre Alpha Centauri – cel mai apropiat sistem solar de al nostru, situat la 4,2 ani-lumina distanta. Nava spatiala va fi trimisa in orbita din jurul unei planete, unde va cauta semne de viata.

„Anul 2069 are o anumita rezonanta pentru aceia dintre noi care lucram la NASA, fiind cea de-a 100-a aniversare a momentului in care Apollo 11 a aterizat pe Luna”, a declarat directorul NASA’s Jet Propulsion Laboratory (JPL).

La viteza respectiva, este probabil ca navei spatiale sa ii ia un secol sau mai mult pentru a ajunge la destinatie. Misiunea ar include folosirea navei spatiale pentru a studia planeta si pentru a cauta semne de viata inteligenta, precum lumini artificiale sau cladiri.

Multe dintre tehnologiile care ar fi necesare pentru o astfel de misiune nu exista inca, deci momentan vorbim doar despre un concept.

Stiri pe aceeasi tema

Senzor de 250 MP de la Canon care permite distingerea scrisului de pe un avion aflat la 18 km distanta

Cristiana Petrariu Bota

General Data Protection Regulation (GDPR) a intrat in vigoare. Ce riscuri vin odata cu noile reglementari

Ioana Badulescu

Elon Musk anunta cea mai ieftina masina Tesla, cu baterie de ultima generatie

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult