24 ianuarie 2020 - Muzeele din Iasi vor putea fi vizitate gratuit in ziua Unirii Principatelor
Social Stiri locale

24 ianuarie 2020 – Muzeele din Iasi vor putea fi vizitate gratuit in ziua Unirii Principatelor

O parte dintre muzeele din Iasi vor putea fi vizitate gratuit pe 24 ianuarie 2020, in ziua Unirii Principatelor Romane. De precizat ca pe 24 ianuarie, Iasul va deveni centrul de interes al intregii tari, urmand a gazdui o serie de manifestari dedicate implinirii a 161 de ani de la Unirea Principatelor Romane.

Astfel, vor fi deschise vizitatorilor, cu intrare gratuita, urmatoarele muzee din cadrul Complexului Muzeal National „Moldova” Iasi:

• Muzeul de Istorie a Moldovei, de la Palatul Culturii: orele 10.00 – 14.00 (13.30, ultimul vizitator)
• Muzeul Unirii Iasi: 10.00 – 17.00 (16.30, ultimul vizitator)
• Muzeul Memorial „Mihail Kogalniceanu” Iasi: 10.00 – 17.00 (16.30, ultimul vizitator)
• Palatul „Alexandru Ioan Cuza” Ruginoasa: 10.00 – 17.00 (16.30, ultimul vizitator).

Celelalte muzee din cadrul Complexului Muzeal National „Moldova” Iasi vor fi inchise. Sambata, 25 ianuarie 2020, toate muzeele vor reveni la programul standard.

Pe 24 ianuarie 1859, Alexandru Ioan Cuza este ales domn al Tarii Romanesti de catre deputatii din Adunarea electiva de la Bucuresti, dupa ce devenise anterior, pe 5 ianuarie, domnitor al Moldovei.

Mica Unire a reprezentat un proces complex, bazat pe puternica apropiere culturala si economica intre cele doua principate.

Urmarile Unirii au fost uriase. De data aceasta nu a mai fost vorba de o simpla schimbare de domnie, ci de o noua pagina de istorie nationala. Incepea o epoca de realizari profunde in toate domeniile, care au deschis calea modernizarii si dezvoltarii Romaniei si care au creat conditiile obtinerii Independentei (1877) si realizarii Marii Uniri (1918).

Stiri pe aceeasi tema

Taxa de timbru nu va fi introdusa in perioada urmatoare, insa se pregateste o taxa pe principiul „poluatorul plateste”

Ioana Badulescu

CNAS propune o serie de masuri care sa solutioneze criza medicilor de familie

Ioana Badulescu

MAE condamna articolul DPA: O abordare tendentioasa, care dovedeste necunoasterea istoriei. Cerem rectificarea stirii

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult