9.6 C
România
25 octombrie 2020
Economie

300 de masini Volkwagen cu motor diesel Euro 5 nu mai pot fi vandute in Romania

DIESELGATE. 300 de maşini Volkswagen din ţara noastră, dotate cu motor diesel Euro5, nu mai pot fi vandute in Romania. Registrul Auto Român (RAR) nu va mai elibera cărţi de identitate pentru maşinile nevândute, aflate pe stoc, până când nu se lămuresc lucrurile în acest scandal, a anunţat ministrul Transporturilor. În total, 105.000 de maşini ale producătorilor din grupul Volkswagen, înmatriculate în România, au probleme, transmite Digi 24. 

Doi miniştri – cel al Transporturilor şi cel al Mediului -, au discutat cu şeful Registrului Auto Român pentru a găsi o soluţie în cazul acestor automobile produse de grupul german, care circulă pe drumurile româneşti.

RAR nu mai elibereaza carti de identitate pentru masinile Volkswagen cu norma de poluare Euro 5

RAR a luat deja primele măsuri: nu mai eliberează cărţi de identitate pentru maşinile Volkswagen care urmau să fie vândute în România.

„Astăzi (joi — n.r.) are loc la Ministerul Transporturilor o primă întâlnire de lucru a grupului mixt înființat pentru analiza problemei Volkswagen. Deocamdată nu avem date concrete legate de numărul mașinilor Volkswagen echipate cu motoare diesel dotate cu softul care permite manipularea testelor de emisii. Avem niște informații la nivel macro, însă la nivel concret nu deținem astfel de date. Așteptăm din partea Autorității de omologare germane informațiile necesare. Acestea ar urma să ne parvină cel mai târziu într-o săptămână. În acest caz, vorbim despre motorul EA 189 care însă este însoțit de un cod specificat la fiecare autovehicul. Trebuie verificat acest cod”, a declarat, pentru Agerpres, Șerban Dobre, șeful Departamentului Poluare și Consultanță Tehnică din cadrul RAR.

Stiri pe aceeasi tema

Ce bani va avea Romania pentru salarii si pensii? Pozitia Guvernului

Cristiana Petrariu Bota

ANAF ofera asistenta si indrumare in domeniul fiscal pe Facebook

Cristiana Petrariu Bota

SCANDALUL VOLKSWAGEN: Pagube de miliarde de euro in scandalul noxelor. Credibilitatea Europei, stirbita

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult