Social

46% dintre romani locuiesc inghesuit si prost ca pe vremea comunismului

Jumatate dintre romani inca locuiesc inghesuit si prost. Conform unui studiu realizat de IRSOP si BCR Banca pentru Locuinte, 46% dintre romani traiesc in locuinte foarte mici, iar peste 40% dintre apartamente necesita reparatii si reabilitare termica de urgenta, fiind pline de igrasie si mucegai. Toate acestea influenteaza caracterul locatarilor, care devin depresivi si violenti in societate.

Aproape jumatate dintre familiile din Romania (46%) traiesc in una sau doua camere. In orase, procentul ajunge chiar la 57%. Cifrele devin mai dramatice cand ne uitam la marimea familiilor.

Studiul mentionat arata ca in apartamente cu maximum doua camere traiesc 40% dintre familiile cu trei persoane, 32% dintre familiile cu patru persoane, 20% dintre familiile cu cinci persoane si 20% dintre familiile cu sase persoane.

Vezi si: 7 din 10 soferi sunt dependenti de telefon la volan. Cei mai multi trimit mesaje si stau pe Facebook

„Oamenii care provin din familii numeroase inghesuite in spatii stramte raporteaza o crestere a iritabilitatii, a frustratiei, a senzatiei de constrangere si a sentimentului ca nu au control asupra vietii proprii”, a declarat directorul IRSOP, dr. Petre Datculescu.

Potrivit studiilor, peste 40% dintre locuintele din Romania au nevoie urgenta de reparatii, iar peste 16% sunt deteriorate fizic, pline de igrasie, mucegai si prost iluminate.

In ceea ce priveste fondul locativ nou, din 2001 pana in 2012 s-au ridicat mai putin de 200.000 de locuinte, in vreme ce, in prezent, cererea este de aproximativ un milion de apartamente doar in mediul urban.

Printre solutiile de finantare existente se numara creditul imobiliar, Prima Casa sau produsele de economisire-creditare oferite de bancile pentru locuinte.

Stiri pe aceeasi tema

Directia Permise de Conducere si Inmatriculare va trimite prin posta permisele auto emise in Bucuresti si Ilfov

Ioana Badulescu

Ministerul Sanatatii, anunt pentru medici si sistemul de sanatate

Ioana Badulescu

Mihailescu: Asasinarea Alinei Bica, planuita de un om de afaceri si de doi politicieni

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult