50 de medici si-au transformat pacientii in cobai pentru medicamente experimentale. Medicii primeau chiar si 120.000 de euro pe studiu!
Breaking News

50 de medici si-au transformat pacientii in cobai pentru medicamente experimentale. Medicii primeau chiar si 120.000 de euro pe studiu!

Scandalul din sistemul de sanatate continua cu noi dezvaluiri grave la adresa unor medici. Un numar de 50 de medici si-au transformat pacientii in cobai pentru a testa medicamente experimentale. Medicii primeau, acestia primind in schimb chiar si 120.000 de euro pe studiul clinic. Procurorii desfasoara o ancheta de amploare pe piaţa medicamentelor şi în spitale, după ce au constatat că multe dintre testele clinice de introducere pe piaţă a unor noi substanţe erau trucate de unii medici.

Potrivit anchetatorilor, 50 de medici sunt implicați în scandalul pacienților-cobai. Practic, pacienţii ajungeau cobai fără să ştie că iau parte la astfel de experimente, spun procurorii. Angajaţii din sistemul sanitar sunt acuzaţi că falsificau semnăturile pacienţilor şi, în unele situaţii, chiar şi rezultatele analizelor acestora.

În cele mai grave dintre cazurile anchetate de procurori, pacienţii primeau medicamente pentru afecţiuni de care nu sufereau, iar starea lor de sănătate s-a agravat.

Pentru un astfel de studiu, medicii primeau chiar şi 120.000 de euro, transmite Digi 24. Testele au fost făcute pe aproximativ 250 de pacienți internați la psihiatrie, unii dintre ei fără discernământ.

Medicii ar fi falsificat întreaga documentaţie de evaluare a pacienţilor

Peste 20 de percheziţii sunt făcute la cabinete medicale din intreaga ţară într-un dosar în care sunt vizate 31 de unităţi spitaliceşti. Există suspiciuni că au fost falsificate consimţămintele unor presupuşi voluntari la testarea de medicamente, anunţă Poliţia Română.

Medic in microbiologie: Hexi Pharma dadea mita pentru a primi contracte cu spitale

Un medic de la Elias a descoperit 2 milioane de bacterii de hazna pe mililitru de dezinfectant

Polițiști fac 26 de percheziţii la cabinete medicale din Bucuresti şi din alte patru judeţe, într-un dosar penal în care mai mulţi medici sunt vizaţi pentru luare de mită, abuz în serviciu, fals intelectual şi fals material în înscrisuri oficiale. În acest caz au fost ridicate documente de la 31 de spitale din 16 judeţe, anunţă Poliţia Română. Surse judiciare au declarat pentru agentiile de presa că în București se fac verificări la Spitalul Militar Central și Spitalul Clinic de Psihiatrie Alexandru Obregia.

Poliţiştii au suspiciuni că, printre altele, medicii ar fi derulat studii clinice pentru testarea unor medicamente pentru boli mentale, cu falsificarea consimţămintelor presupuşilor voluntari.

„Medicii incluşi în derularea de studii clinice ar fi falsificat întreaga documentaţie de evaluare a pacienţilor, fie prin falsificarea consimţământului de participare la studiu acordat de către pacient sau de către aparţinătorii acestuia, fie prin consemnarea în fişele de evaluare sau foile de observaţii a unor aspecte false referitoare la diagnostic, starea de sănătate a pacienţilor, tratamentul urmat şi efectele acestuia” , se arată în comunicatul Poliţiei.

În studiu pentru medicamente ar fi fost incluse persoane care nu sufereau de afecţiunea pentru care era testat medicamentul experimental sau, în alte situaţii, medicamentul nici nu ar fi fost administrat.

„Ulterior, medicii ar fi prezentat către sponsorul care a comandat studiul, documentele necesare avizării şi aprobării punerii pe piaţă a respectivelor medicamente ce au făcut obiectul studiului clinic”, precizează anchetatorii.

Iti recomandam si: Medicul Ion Uta, tatal lui Teo, trage un semnal de alarma catre medici: Incetati cu antibioticele!

In Romania nu boala te ucide, ci sistemul! Problemele grave din sanatate raman nerezolvate

Spitalul CF2 avea un contract barosan cu Hexi Pharma. S-a gasit stafilococ pioceanic si in cuva unde se sterilizeaza instrumentarul

Medicamentele contra infectiilor nu au niciun efect! Medicul Carstoveanu: Importul unor medicamente generice care nu-si fac efectul e protejat de politicieni

Stiri pe aceeasi tema

Comisia Europeana a activat Mecanismul de Protectie Civila pentru repatrierea europenilor din China

Cristiana Petrariu Bota

Ministrul de Interne anunta o noua Ordonanta Militara. Masurile au fost luate dupa discutii cu Patriarhia Romana si vizeaza sarbatorile de Paste

Cristiana Petrariu Bota

Ordin MAI: Nu se mai fac internari in spitale pentru interventii chirurgicale si alte tratamente care nu sunt urgenta

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult