11.4 C
România
28 octombrie 2021
8 martie si 19 noiembrie, declarate prin lege Ziua Femeii si Ziua Barbatului
Social

8 martie si 19 noiembrie, declarate prin lege Ziua Femeii si Ziua Barbatului

Zilele de 8 martie si 19 noiembrie au fost declarate oficial prin lege Ziua Femeii si Ziua Barbatului. Asta dupa ce presedintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul privind promulgarea Legii pentru declararea zilei de 8 martie – Ziua femeii si 19 noiembrie – Ziua bărbatului, precizeaza Administratia Prezidentiala intr-un comunicat de presa.

Ziua femeii nu trebuie confundată cu ziua mamei, iar Ziua bărbatului cu cea a tatălui. Proiectul de lege a fost respins de Senat, dar adoptat de Camera Deputaților, for decizional în cazul acestui act normativ.

Potrivit inițiatorilor, actul normativ are drept scop eliminarea discriminării dintre femei și bărbați și creșterea gradului de conștientizare privind concilierea vieții de familie cu viața profesională.

Sărbătorirea zilei femeii și a zilei bărbatului este un prilej pentru a îmbunătăți relațiile dintre sexe, de a evidenția realizările și contribuțiile lor la comunitate, familie, căsătorie și prezentarea unor modele de urmat, se arată în expunerea de motive a legii.

Stiri pe aceeasi tema

Plata CAS retroactiv pentru persoanele fara stagiu minim de cotizare – Proiect

Cristiana Petrariu Bota

Legislatia achizitiilor publice a fost modificata de Guvern. Se vor putea incheia contracte fara publicarea prealabila in SEAP a anuntului si documentatiei

Cristiana Petrariu Bota

Mai multi romani sunt blocati la granita dintre Austria si Ungaria. Ministerul roman de Externe a luat masuri urgente

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult