Social

9,5 milioane de dolari, record mondial înregistrat la vânzarea unui timbru !

Un minuscul timbru octogonal din secolul al XIX-lea, One-Cent Magenta, emis în Guyana Britanică, s-a vândut marți seară, la New York, cu 9,5 milioane de dolari, depășind recordul anterior înregistrat la licitație pentru un timbru.
Exemplarul unic, considerat ‘Mona Lisa timbrelor’, fusese estimat între 10 și 20 milioane de dolari de casa de licitații Sotheby’s.
Recordul precedent data din 1996, când un timbru suedez din 1855, ‘Tre Skilling’, s-a vândut cu 2,2 milioane de dolari, a anunțat Sotheby’s.
Extrem de simplu, având 2,54 cm x 3,18 cm, One-Cent Magenta, imprimat cu negru pe fond roșu-violet, timbrul are desenat un vapor și deviza fostei colonii :’Damus Petimus Que Vicissim’, precum și semnătura fostului șef al poștei din acea epocă.

Stiri pe aceeasi tema

COLECTIV: Ministrul Sanatatii propune decorarea medicilor implicati in tratarea ranitilor din Colectiv

Cristiana Petrariu Bota

Transport public gratuit in Bucuresti, dar cine suporta costurile? Despre bomba aruncata de Gabriela Firea dupa alegeri

Cristiana Petrariu Bota

Gabriel Cotabita ar putea fi deconectat de la aparate

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult