15.2 C
România
25 octombrie 2020
A doua persoana care a beneficiat de implant de inima artificiala a murit. Lumea medicala este stupefiata!
Externe

A doua persoana care a beneficiat de implant de inima artificiala a murit. Lumea medicala este stupefiata!

Lumea medicala este stupefiata dupa ce a doua persoana care a beneficiat de o inima artificiala a murit. Potrivit jurnalistilor de la publicatia Le Monde, un bărbat de 68 de ani este a doua persoană care moare după ce a beneficiat de o inimă artificială.

Nu mai departe de luna ianuarie, echipa medicală care l-a ingrijit pe pacient a dat asigurări că acesta va duce o viață normală. Compania CARMAT, care a realizat inima artificială, a anunțat însă luni că pacientul a murit pe 2 mai.

Prima persoană care a purtat o astfel de proteză a murit la 74 de zile de la implantarea dispozitivului, după ce inima artificială a încetat brusc să funcționeze. Transplantul a fost necesar deoarece bărbatul suferea de insuficiență cardiacă, iar doctorii apreciau că nu mai are mult de trăit.

Firma care a proiectat dispozitivul estima că inima artificială va funcționa cu succes timp de cel puțin 5 ani.

Compania CARMAT a anunțat la 28 aprilie că o a treia inimă artificială a fost implantată în pieptul unui bărbat la 8 aprilie de către o echipă a Spitalului Georges-Pompidou din Paris.

Dispozitivul proiectat de CARMAT imită contracțiile mușchilor și conține senzori care adaptează fluxul sângelui la mișcările pacientului. Inima artificială este alimentată de un acumulator litiu-ion portabil.

Stiri pe aceeasi tema

Bruxelles: Ordonanta de urgenta de recurs in anulare incalca statul de drept

Cristiana Petrariu Bota

Opozitia socialista din Rep. Moldova face apel la manifestatii impotriva sustinatorilor unirii cu Romania

Cristiana Petrariu Bota

Procedura de demitere a presedintelui american Donald Trump, dezbatuta in Camera Reprezentantilor

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult