A inceput toamna parlamentara. Harta Romaniei s-a colorat in sangele porcilor ucisi din cauza incompetentei Guvernului de a preveni pesta porcina
Breaking NewsSocial

A inceput toamna parlamentara. Harta Romaniei s-a colorat in sangele porcilor ucisi din cauza incompetentei Guvernului de a preveni pesta porcina

„Fumuri de toamnă peste realitatea românească” este un articol de opinie semnat de Cristian Stefanescu pe site-ul Deutsche Welle. A inceput noua sesiune parlamentara, iar harta Romaniei s-a colorat – in doar cateva saptamani – in sangele porcilor ucisi pentru ca nimeni nu a aplicat masurile necesare pentru a preveni raspandirea pestei porcine, subliniaza autorul.

„Acum, cand nu mai sunt bani pentru despagubirea fermierilor loviti de incompetenta statului, guvernantii dau vina pe Soros si pe fiul lui ilegitim Ciolos, pe nepotii nemtilor deportati in Donbas sau la Vorkuta, pe presedintele tarii, pe opozitia parlamentara, pe diaspora, pe statul paralel, pe tradatorii din partid”. 

Redam mai jos articolul publicat de Cristian Stefanescu pe site-ul Deutsche Welle.

A început toamna parlamentară. Nu că ar mai avea vreo relevanță, în țara în care un om determină agenda politică, iar agenda politică se scrie după interesele acelui om.

Ca într-un film cu invazii extraterestre ostile, harta României s-a colorat – în doar câteva săptămâni – în sângele porcilor uciși pentru că nimeni nu a aplicat măsurile necesare pentru a preîntâmpina răspândirea pestei porcine. Deși iminența pericolului era cunoscută și existau și mecanisme de intervenție. O hotărâre de guvern din 2016, cu numărul 830, lăsase pe masa autorităților – de la premier până la veterinari – întregul desfășurător al intervenției, cu tot necesarul de infrastructură veterinară pentru a ține sub control potențialele focare. De acum, lucrurile sunt scăpate de sub control, iar situația este atât de gravă, încât e nevoie de multe diversiuni pentru a camufla incompetența actualilor guvernanți.

Diversiunea este principalul punct din programul de guvernare al coaliției PSD + ALDE. E nevoie de distragerea atenției pentru a ascunde lipsa banilor pentru despăgubirea fermierilor mici sau mari afectați de pesta porcină africană. Banii lipsesc nu pentru că abia mâine are loc ședința CSAT, în care se discută rectificarea bugetară, ci pentru că cei care nu s-au furat au fost mutați dintr-un loc într-altul în ideea că prin cârpeală se ține angrenajul pe linia de plutire. PSD spune că suta de milioane de euro din fondul de rezervă al primului ministru s-a dus pe plățile aferente unor calamități anterioare din acest an. O spune la posturile de televiziune prietene, unde nimeni nu pune vreodată la îndoială aserțiunile invitaților politici. În absența unei transparențe a actului guvernamental, nimeni nu știe în acest moment cât s-a cheltuit și pentru ce intervenții de urgență. Și, cel mai probabil, nu s-a cheltuit mare lucru în acest sens. Grosul s-a scurs în plățile făcute pentru a acoperi promisiunile nesăbuite. Iar acum, când nu mai sunt bani pentru despăgubirea fermierilor loviți de incompetența statului, guvernanții dau vina pe Soros și pe fiul lui ilegitim Cioloș, pe nepoții nemților deportați în Donbas sau la Vorkuta, pe președintele țării, pe opoziția parlamentară, pe diasporă, pe statul paralel, pe trădătorii din partid.

Faptul că lipsesc banii de despăgubiri îi va determina pe români să-și ascundă sau valorifice ilegal pe ultima sută de metri agoniseala din coteț. Nu e nimeni să le bată la ușă și să le explice: „Oameni buni, virusul rămâne în frigider, iar porcul sănătos de peste ani, odată tăiat și congelat, se va îmbolnăvi așa, tranșat.” Pentru că nu mai au curajul să le bată românilor la poartă. Fiindcă azi nu au bani de despăgubiri, iar mâine nu vor mai avea bani de lefuri și pensii.

Și, atunci, prăvălesc în spațiul public false subiecte. Scot la iveală documente secrete sau private, încălcând legea sub pretextul că ar apăra-o. Jignesc grupuri de cetățeni, pentru că nu mai au argumente să-și domine adversarii. Fabrică false războaie interne în partid, pseudodisidențe, pentru a muta atenția de la dosarul reprimării protestului diasporei din 10 august. Așa că, acum, se vorbește despre cine va candida în numele coaliției de guvernământ la Președinție (Călin Popescu Tăriceanu ar trebui să îl întrebe pe Victor Ponta cum stă treaba când te sprijină Liviu Dragnea), despre cum își vor împărți anteniștii simpatiile între președintele PSD și primarul Capitalei, despre cât de jos pot coborî pesediștii cu calomniile și dacă ar fi mai bine ca social-democrații să-și poarte crucea guvernării până la faliment sau să plece acum de la guvernare înainte de a nu fi prea târziu pentru țară, dacă Darius Vâlcov a șters sau nu de pe Facebook fișa medicală a unui cetățean și filmulețul în care i-a pus mustăcioară și freză de Hitler lui Klaus Iohannis, dacă Gabriela Firea repetă scenariul interpretat cu succes de Sorin Oprescu și cine NU l-a privit cu insistență pe Liviu Dragnea.

Și, în tot acest timp, premierul din umbră al țării îi dă dispoziție primului ministru în funcție să comită abuzuri în serviciu pentru iertarea păcatelor tuturor celor care au furat țara în ultimii 30 de ani. Și, la cum arată demersurile lui Liviu Dragnea, tuturor acestor găinari nu li se pregătește doar albirea dosarelor, ci și terenul pentru ca pe viitor să poată fura cu legea în mână.

Cine știe cât mai contează că Președinția românească a Consiliului Uniunii Europene bate la ușă.

Articole asemănătoare

Europa cu trei cercuri concentrice, un profund psyche pentru natiunile aflate astazi in jocul european?

Ioana Badulescu

Doua mii de romani plecati la munca in strainatate s-au intors in tara in 2019. Ministerul Muncii: Gandim masuri importante pentru a-i incuraja pe romani sa revina acasa

Lucy Ionesco

LEGEA PREVENTIEI este operationala. Contraventiile iertate de lege pot arunca in aer reguli insusite cu greu de firme in relatia cu consumatorii

Ioana Badulescu