Social

A murit Augustin Buzura, inmormantarea va avea loc la Cimitirul Bellu

Scriitorul Augustin Buzura a murit luni, la varsta de 78 de ani, iar inmormantarea va avea loc miercuri, la Cimitirul Bellu din Bucuresti, a anuntat nora scriitorului, Daniela Zeca-Buzura.

Trupul neinsufletit al scriitorului Augustin Buzura va fi depus marti, de la ora 14,30, la Academia Romana si de la ora 16,00 la capela Cimitirului Bellu. Inmormantarea lui Augustin Buzura va avea loc miercuri, de la ora 13,00.

„Multumim cu toata inima tuturor celor care au trimis familiei un gand bun in aceste momente atat de grele”, a scris, pe Facebook, Daniela Zeca-Buzura.

Augustin Buzura s-a nascut pe 22 septembrie 1938, in comuna Berinta din judetul Maramures. Acesta era socrul fostului sef al SRI George Maior.

Augustin Buzura a fost redactor, secretar general de redactie, redactor-sef al revistei ‘Tribuna’ din Cluj, la care a debutat in 1960. A abandonat medicina in favoarea literaturii, debutand editorial cu volumul de povestiri ‘Capul Bunei Sperante’ (1963). Dupa inca o culegere de povestiri si nuvele (‘De ce zboara vulturul?’, 1966) se dedica in exclusivitate romanului, dobandind o rapida si larga cunoastere din partea criticii si a publicului.

Augustin Buzura a tradus din literatura germana, maghiara, franceza, spaniola, poloneza, rusa, chineza, slovena. A publicat articole, eseuri, interviuri, note in reviste de literatura si cultura din tara si strainatate. A scris si scenarii de film.

A fost membru titular al Academiei Romane din martie 1992 si a condus Institutul Cultural Roman

Stiri pe aceeasi tema

Ce faci in weekend? Primaria Sectorului 6 te invita la jocuri interactive, teatru si ateliere educative

Cristiana Petrariu Bota

Proteste cu peste 10.000 de oameni in Bucuresti si in tara din cauza modificarilor la Codul de Procedura Penala

Ioana Badulescu

ADRIAN NASTASE a fost eliberat conditionat si a parasit penitenciarul Jilava

Bogdan

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult