Stiri locale

A murit Bogdan Ulmu, cunoscut regizor, scriitor si dramaturg din Iasi

Regizorul Bogdan Ulmu a murit, sambata, din cauza unei boli incurabile. Bogdan Ulmu, cunoscut scriitor, regizor de teatru, dramaturg si scenograf din Iasi, suferea de mai multa vreme de o boala incurabila, potrivit radioiasi.ro. Regizorul Bogdan Ulmu avea spectacol duminica seara la Ateneul Tatarasi, iar ultima carte aparuta sub semnatura sa este un spumos dialog despre teatru cu Cătălin Ciobotari.

Bogdan Ulmu ar fi trebuit sa fie prezent duminica de la ora 19.00 la Ateneul Tatarasi pentru a asista la premiera cele mai noi piese pe care a pus-o in scena „O noapte furtunoasa”, de Ion Luca Caragiale.

Ateneul Tătăraşi Iaşi anunță că premiera de duminica seară, „O noapte furtunoasă” de Ion Luca Caragiale, în regia lui Bogdan Ulmu, se va juca in memoriam, îndeplinind astfel una dintre ultimele dorințe ale maestrului, a declarat Andrei Apreotesei, director al Ateneului.

Ateneul Tătăraşi Iaşi, cu profundă durere şi sentimente de tristețe, a luat la cunoştință vestea trecerii la cele veșnice a maestrului Bogdan Ulmu.

„Probabil Dumnezeu a vrut să râdă și l-a chemat pe maestru la El, lăsându-ne pe noi aici atât de săraci și singuri fără geniul lui Bogdan Ulmu. Premiera de mâine seară, „O noapte furtunoasă” de Ion Luca Caragiale, în regia lui Bogdan Ulmu, se va juca in memoriam, îndeplinind astfel una dintre ultimele dorințe ale maestrului a declarat solistul de opera Andrei Apreotesei, director al Ateneului si manager FIE 2016.

Bogdan Ulmu s-a nascut in 1951 la București, iar ultima carte apărută este un spumos dialog despre teatru cu Cătălin Ciobotari.

„Îmi amintesc că, în anii 90, în sediul editurii Junimea, unde ne întîlneam în biroul Brândușei și al Christian Tamaș, era de un umor atît de dezlănțuit încît mă trezeam cu febră musculară la abdomen. Un om foarte tonic, plin de energie, neobosit. Aseară, la Ateneul Tătărași, înainte de a începe concertul Vortex, un salariat de acolo mi-a spus Bogdan este foarte bolnav și că duminică are premiera cu O noapte furtunoasă. Bogdan s-a grăbit. Premiera va fi mîine la 19, el nu va fi însă acolo… RIP, prieten drag” a scris Liviu Antonesei pe blogul personal.

Bogdan Ulmu si-a inceput studiile la Liceul nr. 32 din București, absolvit în 1970. Studii universitare le-a facut la I.A.T.C. Bucuresti intre 1971-1978. Si-a luat doctoratul la I.A.T.C. Bucuresti pe care l-a sustinut in martie 1998 cu teza „Caragiale, ludi cul”.

A fost membru titular al Uniunii Scriitorilor din Romania (din 1990) si UNITER( din 1995). Din 2007 a fost ales în stafful WAP (Uniunea Internationala a Papusarilor, cu sediul la Praga. A fost si membru al Asociatiei Internationale a Criticilor de Teatru, al Uniunii Ziaristilor din Romania.

Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!

Related posts

Cutremur in Romania incadrat de specialistii INFP la codul portocaliu

Lucy Ionesco

Scoli inchise pe 17 si 18 decembrie din cauza vremii. Autoritatile locale din doua judete au anuntat suspendarea cursurilor

Ioana Badulescu

Tomita Lazar, comisarul din Vrancea care si-a salvat fiica de la inec, inmormantat in ziua nuntii fiicei sale

Lucy Ionesco

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult