Comentatorul sportiv Cristian Topescu, în vârstă de 81 de ani, a fost transportat de urgență, marti, la Spitalul Elias din București din cauza unei crize de diabet zaharat. Starea acestuia este gravă, dar stabilă, a spus purtătorul de cuvânt al spitalului, dr. Silviu Negoiţă. In acestă dimineață, o ambulanță a fost solicitată la locuința lui Cristian Ţopescu, care ar fi suferit o criză de diabet zaharat decompensat. Medicii l-au stabilizat și au decis să îl transporte la Spitalul Elias din București unde a rămas internat. Iniţial, ambulanţa a fost solicitată la domiciliul celebrul comentator sportiv crezându-se că este vorba despre o colica renala. Cristian Ţopescu este internat la secţia de Terapie Intensivă din cadrul Elias. Potrivit medicului, Cristian Ţopescu, în vârstă de 81 de ani, a fost adus la spital cu ambulanţa. „Este văzut de o echipă multidisciplinară formată din mai mulţi colegi de-ai mei. În prezent i se face tratament şi urmează investigaţii”, a mai spus medicul. Fostul comentator sportiv, licenţiat al Institutului de Educaţie Fizică şi Sport (1970), Țopescu suferă de mai multe afecţiuni cronice, printre care şi diabet. Între anii 1964-2004, la TVR, a lucrat ca reporter sportiv, realizator de emisiuni, comentator sportiv, redactor şef sport, director general adjunct TVR. Cristian Ţopescu a avut și un mandat de senator de Bucureşti, în urma alegerilor parlamentare din 30 noiembrie 2008, amintește digisport.ro. În luna martie a anului 2017, preşedintele Klaus Iohannis i-a acordat lui Cristian Ţopescu Ordinul „Steaua României”. Cristian Țopescu a mai primit Ordinul Meritul Sportiv, Ordinul Olimpic Colanul de Aur şi Ordinul Naţional Serviciul Credincios în grad de Cavaler. De asemenea, în urma unui decret semnat de preşedintele României în octombrie 2016, colonelul în retragere Cristian Ţopescu a fost avansat la gradul de general de brigadă.
Social

A murit Cristian Topescu. Fostul comentator sportiv avea 81 de ani si a decedat la Spitalul Elias

Fostul comentator sportiv Cristian Ţopescu a murit marţi, la vârsta de 81 de ani. El era internat la Spitalul Elias din Capitală. Cristian Ţopescu a murit la Spitalul Elias, unde era internat la Secţia de Terapie Intensivă, ca urmare a unor complicaţii provocate de diabet şi de alte boli cronice.

De numele şi vocea lui Cristian Ţopescu se leagă unele dintre cele mai importante performanţe ale sportului românesc. El a comentat cele două victorii mondiale ale naţionalei masculine de handbal, „noaptea magică” din 1976 a Nadiei Comăneci de la Montreal şi momentul în care trei românce au urcat pe podium la Olimpiada de la Sydney.

Ca reporter sportiv al TVR a participat la şase ediţii ale Jocurilor Olimpice de vară şi patru ale Jocurilor Olimpice de iarnă. A comentat mii de transmisiuni în direct de la Jocurile Olimpice, Campionate Mondiale şi Europene.

Pe 9 iunie 1983, i-a fost interzis să mai comenteze pentru Televiziunea Română, fiind suspendat pe termen nelimitat pentru afirmaţiile făcute în timpul meciului de fotbal Suedia – România, încheiat cu victoria naţionalei noastre. Ţopescu a spus atunci că fotbaliştii Balaci, Silviu Lung, Bölöni şi Cămătaru au primit oferte de transfer de la echipe din străinătate şi ar fi în interesul lor, al cluburilor şi al ţării ca ei să fie lăsaţi să se transfere în afară, potrivit News.ro.

Cristian Ţopescu a avut şi un mandat de senator de Bucureşti, pe lista PNL, în urma alegerilor parlamentare din noiembrie 2008.

În martie 2017, preşedintele Klaus Iohannis i-a acordat Ordinul „Steaua României”. El a mai primit Ordinul Meritul Sportiv, Ordinul Olimpic Colanul de Aur şi Ordinul Naţional Serviciul Credincios în grad de Cavaler.

Regele Mihai I i-a conferit în septembrie 2010 decoraţia regală „Nihil Sine Deo”, pentru merite deosebite aduse sportului românesc.

Articole asemănătoare

Proteste cu peste 10.000 de oameni in Bucuresti si in tara din cauza modificarilor la Codul de Procedura Penala

Ioana Badulescu

Moise Guran, demisie neasteptata de la TVR. Ce se va intampla cu emisiunea Biziday

Lucy Ionesco

Sorin Oprescu ramane in arest si va fi suspendat din functia de primar al Capitalei

Lucy Ionesco