A venit vremea ca Romania sa devina membra in spatiul Schengen, sustine Comisia Europeana

Delia Ion
By Delia Ion septembrie 28, 2017 18:25

A venit vremea ca Romania sa devina membra in spatiul Schengen, sustine Comisia Europeana

Comisia Europeana (CE) sustine ca ”a venit vremea” ca Romania si Bulgaria sa devina membre ale zonei Schengen si indeamna Consiliul European sa adopte masurile necesare in acest sens. 

Romania si Bulgaria si-au demonstrat capacitatea de a apara frontierele externe ale Uniunii Europene si este necesar sa devina membre ale spatiului fara frontiere, a subliniat CE miercuri intr-un comunicat citat de SeeNews.

”Pentru ca statele membre sa infrunte amenintari unite, intr-o zona Schengen mai puternica, a venit vremea ca Bulgaria si Romania sa devina membri deplini ai Schengen. Consiliul este necesar sa ia decizia de a aproba admiterea lor in Schengen si sa ridice controalele la frontierele interne intre aceste doua state membre si vecinii lor din UE”, subliniaza Comisia.

Croatia va adera la spatiul european fara frontiere dupa ce va indeplini criteriile, precizeaza Cpmisia in acest comunicat.

Presedintele CE Jean-Claude Juncker declara luna aceasta ca Romania si Bulgaria este necesar sa devina state membre ale zonei fara frontiere a UE cat mai rapid posibil.

”Daca vrem sa ne consolidam apararea frontierelor externe, atunci este necesar sa deschidem zona Schengen de libera circulatie Bulgariei si Romaniei”, indemna el in discursul despre ”starea Uniunii” Europene.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.