Academia de Politie Alexandru Ioan Cuza din Bucuresti, vizata de un scandal de inselaciune
Social

Academia de Politie a „pierdut” trei lucrari de doctorat. MAI: Corpul de Control a descoperit ca s-au luat unele decizii pur formale privind verificarea existentei plagiatului

Trei lucrari de doctorat de la Academia de Politie au disparut, intr-o perioada in care se fac verificari privind plagiatele. Cele trei teze nu mai sunt de gasit nici in format fizic, nici electronic. Informatiile apar in raportul Corpului de Control al ministrului de interne.

In urma cu doua saptamani, conducerea MAI acuza fosta conducere a Academiei ca a transmis raportari false in legatura cu situatia verificarilor tezelor care au fost sustinute intre 2011 si 2018. Inspectorii Corpului de Control spun ca doar jumatate din lucrarile raportate au fost controlate, iar multe probleme au fost musamalizate.

In plus, inspectorii Corpului de Control au descoperit ca decanii facultatilor din Academie nu si-au predat tezele pentru a fi verificate, asa cum anuntau public.

Ministerul de Interne a sesizat parchetul cu privire la presupusele nereguli.

„Prima constatare a Corpului de Control a fost ca la nivelul Academiei de Politiei s-au luat doar unele decizii pur formale privind verificarea existentei plagiatului in cazul tezelor de doctorat din perioada 2011-2018, respectiv a tezelor de doctorat ale personalului cu functii de conducere.Activitatea de verificare a tezelor de doctorat nu s-a facut in mod constant, ci numai atunci cand se solicitau informari asupra stadiului de catre conducerea MAI La nivelul Academiei de Politie au fost desfasurate unele activitati punctuale pentru verificarea tezelor de doctorat, prin programul de detectare a similitudinilor, insa nu au fost desfasurate si alte activitati procedurale obligatorii”, informa, in urma cu doua saptamani, purtatorul de cuvant al MAI, Monica Dajbog.

Potrivit sursei citate, in urma emiterii unor rapoarte de similitudini de catre programul anti-plagiat ar fi fost necesara o minima verificare a acestora in urma careia sa fie extrase exemple concrete privind nerespectarea standardelor de calitate sau de etica ori cu privire la existenta plagiatului, iar pe baza acestei verificari ar fi trebuit sesizata Comisia de Etica si Deontologie Universitara a Academiei.

„Prin modul in care s-a actionat pare insa ca s-a urmarit sa nu se poata realiza o diagnosticare corecta a fenomenului de plagiat. Desi Academia de Politie a prezentat conducerii ministerului si in spatiul public o serie de informatii, in sensul ca au fost verificate 149 de teze de doctorat din care 55 ar fi fost peste pragul acceptat al coeficientilor de similitudine, in fapt, in cadrul procesului inceput in anul 2018 au fost verificate doar 82 de teze de doctorat din care 61 au fost peste pragul de alerta”, mai arata Monica Dajbog.

Related posts

REZULTATE LOTO, 13 MARTIE 2016. Numere LOTO extrase duminica in emisiunea Lozul cel Mare

Lucy Ionesco

REZULTATE LOTERIA FISCALA: Prima extragere lunara a avut loc duminica, 19 iulie 2015. Castigatoare, bonurile fiscale de 509 lei

Lucy Ionesco

EXTRAGERI LOTO 21 NOIEMBRIE 2013: NOI REPORTURI LA 6 DIN 49, 5 DIN 40 SI JOKER

Bogdan

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult