13.3 C
România
27 septembrie 2022
Academia de Politie Alexandru Ioan Cuza din Bucuresti, vizata de un scandal de inselaciune
Stiri locale

Academia de Politie Alexandru Ioan Cuza din Bucuresti, vizata de un scandal de inselaciune

Academia de Politie Alexandru Ioan Cuza din Bucuresti este vizata de un scandal de inselaciune. Asta dupa ce un profesor universitar, conducator de doctorat, este acuzat de inselaciune. Este vorba despre Georgeta Ungureanu, care este cercetata de procurori pentru inselaciune si uz de fals.

Procurorii sustin ca Georgeta Ungureanu, profesor universitar si conducător de doctorat la Academia de Politie „Alexandru Ioan Cuza” din Bucuresti, este cercetată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, sub control judiciar, pentru înşelăciune, uz de fals şi abuz în serviciu.

Anchetatorii susţin că, între 2012-2013, Georgeta Ungureanu, profitând de poziţia sa, a cerut şi a primit de la nouă persoane, toate înmatriculate la Şcoala Doctorală, sume de bani cuprinse între 1.000 lei şi 15.000 lei, ce reprezentau taxele aferente studiilor doctorale.

Iti recomandam si: Colegiul Militar Mihai Viteazul din Alba Iulia, vizat de scandal. Un subofiter a vandalizat dormitorul elevilor

MApN va schimba normele de recrutare si baremele de selectie in armata

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, Georgeta Ștefania Ungureanu este acuzată de săvârșirea a 9 infracțiuni de înșelăciune, 5 infracțiuni de uz de fals, 6 infracțiuni de participație improprie la infracțiunea de abuz în serviciu și o infracțiune de abuz în serviciu.

Procurorii susțin că, în perioada 2012-2013, Georgeta Ștefania Ungureanu, profitând de poziția sa de conducător de doctorat în cadrul Academiei de Poliție „Al. I. Cuza”, a solicitat și primit de la nouă persoane, toate înmatriculate la Școala Doctorală, sume de bani, cuprinse între 1.000 lei și 15.000 lei, ce reprezentau taxele aferente studiilor doctorale.

Aceste sume ar fi trebuit să fie achitate la casieria Academiei de Poliție, însă Georgeta Ștefania Ungureanu le-a spus doctoranzilor că va achita ea taxele prin intermediul unor societăți comerciale. În fapt, Georgeta Ștefania Ungureanu nu a achitat respectivele taxe, ci a depus la dosarele doctoranzilor documente de plată (facturi, ordine de plată) false, fără acoperire în realitate.

Prin depunerea documentelor false, Georgeta Ștefania Ungureanu i-a determinat pe angajații Școlii Doctorale să își îndeplinească în mod defectuos atribuțiile de serviciu, fără vinovăție, așa încât Academia de Poliție a prestat serviciile aferente, în condițiile în care plata taxelor nu era efectuată.

De asemenea, în perioada 2013-2014, Georgeta Ștefania Ungureanu a refuzat predarea tezei de doctorat a unui persoane către Secretariatul Școlii Doctorale, pentru ca dosarul acesteia să fie înaintat către Ministerul Educației în vederea acordării titlului de doctor.

Procurorii au decis ca Georgeta Ștefania Ungureanu să fie cercetată sub control judiciar, măsură impusă pe o perioadă de 60 de zile.

 

Related posts

Scoli inchise joi, 21 septembrie, in Prahova. Elevii care invata dimineata nu fac ore din cauza vremii capricioase

Ioana Badulescu

Florin Manolescu, profesor la Facultatea de Litere din Bucuresti, a murit

Lucy Ionesco

Bogdan Obada este noul director medical al Spitalului Judetean din Constanta

Delia Ion

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult