Academia Navala din Constanta, perchezitionata de procurorii militari. Mai multi profesori ar fi luat mita pentru a promova examene

Delia Ion
By Delia Ion noiembrie 10, 2016 13:04

Academia Navala din Constanta, perchezitionata de procurorii militari. Mai multi profesori ar fi luat mita pentru a promova examene

Perchezitii la Academia Navala din Constanta. Procurorii militari din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) au efectuat, joi, perchezitii la Academia Navala din Constanta, ancheta vizand fapte de coruptie savarsite de unii profesori in legatura cu promovarea unor examene.

UPDATE: Reprezentanti ai Academiei Navale Mircea cel Batran din Constanta au confirmat derularea unei anchete de catre procurorii militari si, implicit, perchezitiile, transmite Observator de Constanta. Ofiterul de presa Mihaela Zaboloni, a declarat ca nu sunt foarte multe informatii despre ancheta procurorilor militari, dar ca institutia va transmite un comunicat de presa in momentul in care se vor formula acuzatii. 

Se pare ca sunt mai mult de trei profesori acuzati ca ar fi luat bani de la studenti pentru a-i promova la examene. Suspectii vor fi dusi la sediul DNA.

Ancheta ar viza cadre universitare de la Academia Navala din Constanta. DNA a anuntat joi ca procurorii efectueaza sapte perchezitii in judetul Constanta, dintre care trei la sediul unei institutii publice, intr-un dosar privind fapte de coruptie comise in 2016.

Potrivit procurorilor, in cauza se ancheteaza infractiuni de luare si dare de mita privind promovarea unor examene sau unor restante.

“Procurori militari din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul pentru efectuarea urmaririi penale in cauze privind infractiunile de coruptie savarsite de militari efectueaza cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni de coruptie comise in cursul anului 2016. In cursul zilei de 10 noiembrie, ca urmare a obtinerii autorizarilor legale de la instanta competenta, sunt efectuate perchezitii domiciliare in 7 locatii situate in judetul Constanta, din care trei locatii sunt situate in sediul unei institutii publice, restul reprezentand domiciliile unor persoane”, se arata intr-un comunicat de presa al DNA.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.