Academicianul Dinu Giurescu a murit la spital, dupa o lunga si grea suferinta
Social

Academicianul Dinu Giurescu a murit la spital, dupa o lunga si grea suferinta

Academicianul Dinu Giurescu a murit marţi, la vârsta de 91 de ani, după o lungă şi grea suferinţă. Potrivit Biroului de presă al Academie Române, decesul a survenit în spital, după trei zile de internare.

Cu ocazia împlinirii vârstei de 91 de ani, academicianul a oferit un interviu portalului Ediţia de dimineaţă, ocazie cu care a dezvăluit că urmărea cu mare interes viața politică și culturală din România.

„Mi se pare că treptat ne destrămăm ca stat și conștiință națională, mai ales în ultimii zece-doisprezece ani. Avem o clasă politică care nu se interesează de țară. Vedeți dezbaterile de la televizor și vă dați seama că pe ei îi interesează un vot în plus. Uitați-vă la clasa politică de dinaintea celui de al Doilea Război Mondial. Acea clasă făcea politică și pentru țară, clasa politică actuală face politică pentru buzunarul propriu”, declara, critic, istoricul Dinu C. Giurescu.

„Trebuie să ne redobândim demnitatea. Cadrele didactice trebuie să aibă această obligație. Ele trebuie să repete aceste adevăruri legate de interesul național și demnitatea noastră tinerilor, elevilor și studenților. Avem destule exemple în istoria noastră care ne fac să privim drept, cu demnitate. Avem o comisie a Centenarului, dar nu știm ce face. Ministerul a tăiat istoria din conștiința generațiilor tinere. Gândiți-va că în ultima vreme tinerii nu mai știu nimic de personalitățile istorice, sau de istoria noastră”, mai spunea academicianul în interviul citat.

Related posts

LOTO DIN 15 APRILIE. Un norocos a nimerit toate numerele la 6 din 49, premiul fiind castigat pentru a doua saptamana consecutiv

Ioana Badulescu

Elena Udrea, amenintata cu moartea. Un detinut sustine ca trebuia sa o infecteze cu HIV

Lucy Ionesco

Protest al medicilor de familie in Bucuresti, greva japoneza continua in spitale

Lucy Ionesco

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult