Agricultura, sub imperiul dronelor! Specialistii americani ii invata pe fermieri cum pot obtine un randament mai bun la culturi
Stiri locale

Accesarea fondurilor europene pentru agricultura, prezentata intr-o conferinta de informare la Timisoara

Personalul din conducerea Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale și cei de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură au stat, astazi, la dispoziția celor care au vrut să știe cum se întocmește corect cererea unică de ajutoare pentru agricultură și au explicat în cadrul seminarului cine poate primi ajutoarele financiare și in ce conditii, scrie BanatulAzi.ro.

Conferința de informare a avut ca teme: Oportunităţi de finanţare în cadrul PNDR 2014 – 2020; Campania de primire cerere unică. Plăţi directe 2017.

Au fost prezente și instituţii financiare care și-au manifestat interesul de a sprijini potenţialii beneficiari în accesarea fondurilor publice nerambursabile și care vor răspunde punctual la eventualele întrebări.

AFIR – Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 cuprinde următoaele măsuri principale:
– sM4.1 – „Investiții în exploatații agricole”;
– sM4.1a – „Investiții în exploatații pomicole”;
– sM4.2 – „Sprijin pentru investiții în procesarea/ marketingul produselor agricole”;
– sM4.2a – „Investiții în procesarea/ marketingul produselor din sectorul pomicol”;
– sM6.1 – „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri”;
– sM6.2 – „Sprijin pentru înființarea de activități neagricole în zone rurale”;
– sM6.3 – „Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici”;
– sM6.4 – „Investiții în crearea și dezvoltarea de activități neagricole”;
– sM7.2 – „Investiţii în crearea și modernizarea infrastructurii de bază la scară mică”;
– sM9.1 – „Înfiinţarea grupurilor de producători în sectorul agricol”.

Și cei de la APIA pornesc Campania de primire cerere unică. Plăţi directe 2017 Produse bancare specifice companiilor ce accesează fonduri europene.

Florin Faur director APIA a precizează că se vor face echipe care vor pleca pe teren în comunele unde există interes pentru finanțare pentru a rezolva pe loc problemele ce pot să apară. Se vor face invitații scrise și chiar în unele cazuri se vor dubla prin telefon pentru toți fermierii inregistrați pentru a veni cu cererile unice intocmite corect. Din luna martie se începe și vizarea carnetelor de rentieri pentru cei ce au peste 62 de ani și au teren dat în arendă. Campania se va întinde din 1 martie până la finalul lunii august.

O măsură bine venită este și cea legată de terenurile care se vor împăduri. Aici în funcție de mai mulți factori sumele primite pot să se ridice până la 15 000 de euro pe hectar. Este de remarcat că de-a lungul anilor cuantumul european din sume a tot crescut. Ideal ar fi ca în câțiva ani să se ajungă la 95 la sută bani de la Uniune din totalul sumelor platite pentru agricultură.

Iulian Bucătaru de la AFIR, la rândul său a scos în evidență cele mai atractive măsuri de finanțare. Acestea sunt mai ales măsura 6.1 pentru tinerii fermieri și măsura 6.3 pentru spijinul forfetar pentru fermele mici și cele de la măsura 6.4 pentru dezvoltarea de activități neagricole.

În Timiș s-au plătit până în prezent în jur de nouă milioane de euro pentru cele 266 de contracte semnate. Cifra reprezintă cam 40 de procente din totalul pentru Regiune de dezvoltare Vest. Și județul Arad stă destul de bine la acest capitol, însă Hunedoara și Caraș-Severin, din cauza suprafețelor agricole mai mici, au o pondere mult mai scăzută.

Informații suplimentare la tel. 0372.185.246, e-mail: cpop@cciat.ro, Claudia Pop – referent specialitate DRE.

Detalii puteti afla pe site-ul banatulazi.ro

Stiri pe aceeasi tema

Restrictii anti-coronavirus in judetul Neamt: Se inchid restaurantele si cafenelele (interior), purtarea mastii in aer liber devine obligatorie

Cristiana Petrariu Bota

Accident pe Dunare. Doua ambarcatiuni s-au ciocnit, sase turisti au fost raniti

Cristiana Petrariu Bota

PROGRAM BANCI DE CRACIUN 2019 SI REVELION 2020. Orar ING pentru 24, 25 si 26 decembrie 2019 si 1 ianuarie 2020

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult