Social

ACCIDENT AUTOCAR PERSANI, BRASOV. Elevii din ansamblul HORA erau de la Colegiul de Arta Octav Bancila din Iasi

ACCIDENT AUTOCAR PERSANI, BRASOV. Accident grav de autocar pe DN1, vineri, intre Brasov si Fagaras, la Persani. Un autocar plin cu elevi care faceau parte din Ansamblul folcloric Hora din Iasi s-a rasturnat in dreptul localitati Persani, intr-o curba periculoasa. Patru persoane au murit si alte 22 au fost ranit, dintre care unele in stare grava. Elevii plecaseara diminata de la Palatul Culturii din Iasi. Ei faceau parte din ansamblul folcloric HORA, erau elevi la Colegiul de Arta Octav Bancila din Iasi si se indreptau catre un concurs organizat la Arad.

Cei 22 de raniti au transportat victimele ranite in accident catre spitalele publice si private din Brasov. Traficul este blocat pe DN1, intre Persani si Vladeni. Dintre persoaele ranite in accident, 16 persoane sunt in stare mai grava, potrivit medicilor de pe ambulante.

Elevii din autocar erau membri ai ansamblului folcloric Hora din Iasi si plecasera de la Palatul Copiilor din Iasi la prima ora a diminetii. In timp ce Ministerul Sanatatii sustine ca in autocar se aflau 28 de copii si 3 adulti, Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Iasi sustine altceva, respectiv ca grupul din autocar era format din 34 de elevi si 2 profesori de la Colegiul national de Arta Octav Bancila. La randul sau, organizatorul festivalului din Arad sustine ca erau 30 de persoane in autocar.

ULTIMELE INFORMATII DE LA ACCIDENTUL DE AUTOCAR DIN PERSANI SUNT AICI

Ansamblul folcloric Hora trebuia sa participe la un concurs international organizat la Teatrul de Vara din Arad. Palatul Copiilor din Iasi incheiase contractul de inchiriere al autocarului cu o firma de transport din municipiu.

Politistii au inceput deja o ancheta. La spitale au fost transportati inclusiv copiii usor raniti. Ranitii accidentului produs pe DN1 au fost preluati si de spitalele private din Brasov. Ultima inspectie tehnica a autocarului a fost efectuata in luna aprilie 2016, potrivit Registrului Auto Roman.

Martorii spun ca soferul circula cu o viteza de circa 60 – 70 km/h si ca rotile au inceput sa scoata fum, iar apoi autobuzul s-a rasturnat peste un parapet. Cu cateva minute inainte de accident, autobuzul oprise pentru ca pasagerii sa ia masa.


Articole asemănătoare

Coronavirus | O noua crestere a cazurilor de coronavirus, 480 de bolnavi se afla la terapie intensiva

Lucy Ionesco

Premierul Viorica Dancila va discuta cu guvernatorul BNR Mugur Isarescu despre stoparea cresterii inflatiei

Delia Ion

Familia Regala ureaza tuturor romanilor „la multi ani”, intr-o Romanie respectata si prospera

Lucy Ionesco