Accident aviatic de amploare cu o aeronava medicala

Bogdan
By Bogdan ianuarie 21, 2014 18:17

Accident aviatic de amploare cu o aeronava medicala

Accident aviatic de amploare, petrecut luni seara, in zona Muntilor Apuseni. O aeronava, de tip BN2, la bordul careia se aflau sapte persoane a fost fortata sa aterizeze, de urgenta, din cauza unor probleme tehnice, amplificate si de starea meteo nefavorabila.

Pilotul, cunoscutul Adrian Iovan, si o studenta, aflata intr-un stagiu de pregatire la Spitalul Fundeni, au decedat, la scurt timp dupa impact, ceilalti cinci pasageri suferind si ei rani multiple.

O aeronava de mici dimensiuni, de tip BN2, care a plecat, luni dupa-amiaza, de la Bucuresti spre Oradea, si care avea la bord un echipaj medical, a aterizat fortat in judetul Cluj. La bord se aflau purtatorul de cuvant la Spitalul Elias, dr. Valentin Calu, dr. Radu Zamfir, expert in chirurgie hepatica, de al Spitalului Fundeni, dr. Sorin Ianceu, din Bihor, care face stagiu de chirurgie hepatica la Bucuresti si se intorcea acasa sa ajute la operatie, si o studenta. Toate cele sapte persoane aflate in avionul care a aterizat fortat, luni dupa-amiaza, au anuntat, luni dupa-amiaza, ca au fracturi si rani.

Apelul privind prabusirea avionului a fost primit, prin 112, la ora 16.16, a anuntat Realitatea TV.

Gasirea avionului, care a aterizat fortat in zona Pasului Ursoaia, Belis, in Muntii Apuseni, a fost una dificila.

Operatiunea de salvare a durat pana dupa miezul noptii, avionul fiind gasit de padurari dupa ora 21.00. Potrivit Realitatea TV, pilotul Adrian Iovan a murit.

Si o rezidenta ranita grav in accident a incetat din viata, in ciuda interventiei echipei de prim ajutor care i-a facut manevre de resuscitare, au declarat, luni seara, pentru Mediafax, surse medicale.

Echipa de medici se deplasa la Oradea pentru a preleva un ficat de la un pacient aflat in moarte cerebrala.

Organul urma sa ajunga la o pacienta bolnava de ciroza, internata la Spitalul Fundeni din Capitala.

Sursa foto: Facebook / Marius Pop

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.