Accident aviatic in Columbia. Aeronava avea la bord 81 de pasageri, inclusiv o echipa de fotbal si 20 de jurnalisti

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota noiembrie 29, 2016 13:10

Accident aviatic in Columbia. Aeronava avea la bord 81 de pasageri, inclusiv o echipa de fotbal si 20 de jurnalisti

Accident aviatic in Columbia. O aeronava charter cu 81  de pasageri la bord s-a prabusit in Columbia, langa localitatea Cerro Gordo, iar din primele informatii reiese ca cel putin 76 de persoane au murit. In avion se aflau inclusiv 22 de jucatori ai echipei braziliene de fotbal Chapecoense si circa 20 de jurnalisti.

Accidentul aviatic s-a produs langa localitatea Cerro Gordo din Colombia. Aeronava a pierdut contactul cu controlorii de trafic pe la miezul noptii si se pare ca a incercat o aterizare fortata. Sase persoane ar fi fost scoase in viata, dar una dintre ele a murit la putin tip.

Supravietuitorii sunt trei jucatori si doi pasageri. In accident au murit 76 de persoane, potrivit politiei. Operatiunile de salvare au fost suspendate din cauza ploii torentiale.

Avionul de tip charter transporta membri ai echipei de fotbal Chapocoense. Aeronava – modelul British Aerospace 146 – si-ar fi inceput calatoria in Sao Paolo (Brazilia) si a facut o escala in Santa Cruz de la Sierra (Bolivia) inainte sa decoleze spre Columbia, scrie The Guardian. Presa locala scrie ca aeronava ar fi ramas fara combustibil cu putin timp inainte de aterizare pe aeroportul din Columbia.

Primarul orasului Medellin, Federico Gutierrez, a descris situatia drept “o tragedie de mari proportii”. Aviatia civila nationala transporta supravietuitori de la locul accidentului, scrie El Mundo.

Echipa de fotbal urma sa joace finala cupei Americii de Sud cu Atletico Nacional Medellin, in 30 noiembrie.

“Atletico National regreta profund si este alaturi de Chapecoense in urma acestui accident. Asteptam informatii din partea autoritatilor”, au scris reprezentantii clubul columbian de fotbal pe contul de Twitter.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.