Accident aviatic in Peninsula Sinai. Un avion Airbus A321 cu 224 de turisti rusi la bord s-a prabusit

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota octombrie 31, 2015 14:21

Accident aviatic in Peninsula Sinai. Un avion Airbus A321 cu 224 de turisti rusi la bord s-a prabusit

Accident aviatic in Egipt. Un avion de tip Airbus A321, la bordul căruia se aflau turiști ruși, s-a prăbușit, sâmbătă dimineață, în peninsula Sinai, din Egipt, a anunțat premierul acestei țări într-un comunicat. Toți pasagerii care se aflau la bordul avionului companiei KogalimAvia sunt ruși, inclusiv 17 copii, afirmă postul de radio „Ecoul Moscovei”, care citează o sursă din cadrul Ambasadei Federației Ruse din Egipt, transmite Interfax.

Potrivit unor informații, epava avionului a fost găsită lângă aeroportul El-Arish din Peninsula Sinai.

Avionul asigura legătura între stațiunea Sharm-el-Sheikh și Sankt Petersburg și avea la bord 217 pasageri și șapte membri ai echipajului.

Paul Mitu, fost comandant TAROM, a declarat la Digi24 că nu este exclusă pista unui atac cu rachetă, dat fiind că în zonă nu erau condiții meteorologice proaste. „Cu experiența pe care o am pot să spun că orice presupunere poate fi adevărată, ce mă frapează e că m-am uitat pe această cale aeriană, nu e ceva de nedescris din punct de vedere meteo. Faptul că nu s-a transmis niciun pericol de cedare a motorului mă face să cred…din punct de vedere politic… se poate presupune că a fost vorba de o rachetă”, a declarat Paul Mitu.

„E adevărat că în lumea aviației concurența e foarte mare, din punct de vedere tehnic și procedural, al aviației siguranței zborului, avionul nu poate fi inapt de zbor, chiar dacă e la mâna a doua sau a treia, e verificat și certificat apt de zbor. Chiar dacă e la mâna a doua nu înseamnă că se dezintegrează în aer. Însă faptul că unii își fac companii foarte mici, în dorința de a cuceri piața aeronautică, cu prețuri foarte mici, sunt împinși să facă niște greșeli de exploatare a avioanelor. Au tendința de supraîncărcare, de folosire excesivă, ceea ce poate duce la evenimente catastrofale”, a explicat expertul.

Informațiile inițiale despre avion au fost contradictorii. Mai întâi, postul de televiziune Sky News Arabia a transmis că s-a pierdut contactul cu un avion al unei companii rusești low-cost care decolase de la Sharm-el Sheikh cu destinația Sankt-Petersburg.

Ulterior, biroul de presă al premierului egiptean, Sherif Ismail, a publicat un comunicat în care afirmă că „un avion civil rusesc a căzut sâmbătă în centrul peninsulei Sinai din Egipt”. Premierul egiptean a convocat o reuniune cu miniștrii și cu autoritățile competente, mai precizează comunicatul.

Potrivit Flight Radar24, legătura cu avionul a fost pierdută nu departe de orașul Hasna din Sinai, la patru minute după decolare.

Totuși, ulterior, alte surse egiptene oficiale au afirmat că a fost restabilită legătura cu avionul, iar acesta se afla în spațiul aerian turc.

Un responsabil al agenției federale ruse a aviației, Rosaviatsia, Serghei Izvolski, a declarat pentru Interfax că zborul 9268 a plecat din Sharm-el Sheikh la ora locală 5:51 (și ora României), iar comunicația cu aparatul s-a pierdut când acesta se afla deasupra Ciprului, în zona Larnaca.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.