Externe

Accident de elicopter in Pakistan, talibanii au revendicat atentatul. Tinta era premierul pakistanez Nawaz Sharif

Accident de elicopter produs, vineri, in Pakistan. Elicopterul a fost prăbuşit în Pakistan în urma unui atac terorist, iar potrivit celor mai noi informatii publicate de presa straina, la bord se aflau 17 persoane, dintre care şase cetăţeni pakistanezi şi 11 străini. In accident au murit sase oameni. Doi piloţi, doi ambasadori şi soţiile ambasadorilor indonezian şi malaysian au murit in urma prăbuşirii elicopterului, a scris pe Twitter purtătorul de cuvânt al armatei, general maiorul Asim Bajwa. Celelalte persoane au fost rănite, inclusiv ambasadorii polonez şi olandez, a adăugat el.

La bordul elicopterului prabusit in Pakistan se afla si ambasadorul român Emilian Ion, dar nu a fost rănit.

UPDATE ora 13.35: Talibanii susțin că elicopterul prăbușit vineri în nord-estul Pakistanului a fost doborât de ei și declară că ținta lor era premierul pakistanez Nawaz Sharif, informează AFP.

Ministerul Afacerilor Externe din România a anunțat că ambasadorul român la Islamabad se afla în elicopterul prăbușit, dar este în afara oricărui pericol.

Premierul pakistanez Nawaz Sharif călătorea către regiunea muntoasă Gilgit într-un alt aparat de zbor atunci când s-a petrecut incidentul.

UPDATE 12.45: Preşedintele Klaus Iohannis a transmis condoleanţe către statele ai căror reprezentanţi şi-au pierdut viaţa.

Referitor la starea ambasadorului român, Iohannis a declarat că Ion Emilian are doar răni uşoare şi se află în afara oricărui pericol.

UPDATE 12.29. Florin Pârvu, director adjunct al Departamentului Consular din cadrul MAE, a confirmat că ambasadorul României în Pakistan se afla în elicopterul prăbușit, dar că nu a fost rănit.

„Dl. ambasador al României la Islamabad e în regulă, nu a fost afectat, e bine”, a spus Florin Pârvu.

El a mai spus că MAE nu a fost informat de autoritățile pakistaneze nici despre cauzele prăbușirii elicopterului, nici despre identitatea victimelor.

ACTUALIZARE 12.00. Ambasadorul român în Pakistan, Emilian Ion (CV AICI), se afla la bordul elicopterului prăbuşit, dar nu a fost rănit.

„Din informaţiile transmise de MAE pakistanez ambasadei României la Islamabad, în această dimineaţă, în nordul Pakistanului a avut loc un accident de elicopter la bordul căruia se aflau şi cetăţeni străini, inclusiv ambasadorul României în Pakistan.

MAE a reuşit ulterior să-l contacteze telefonic pe ambasadorul român, care a confirmat că este în afara oricărui pericol.

La această oră, o echipă din cadrul ambasadei României la Islamabad se află la sediul MAE pakistanez pentru obținerea de informaţii suplimentare despre acest accident”, a comunicat Ministerul Afacerilor Externe.

ACTUALIZARE 11.55. Din primele informaţii se pare că elicopterul s-ar fi prăbuşit peste o şcoală.

Este vorba despre un elicopter militar – MI-17 – la bordul căruia se aflau mai mulţi ambasadori şi soţiile lor.

Ambasadorii Norvegiei – Leif Larsen- şi Republicii Filipine în Pakistan – Domingo Lucenario Jr -, precum şi soţiile ambasadorilor Malaeziei şi Indoneziei, şi-au pierdut viaţa în accidentul aviatic.

Totodată, au murit şi cei doi piloţi. 13 persoane au supravieţuit accidentului. Ambasadorii Olandei – Marcel de Vink – şi al Poloniei – Andrzej Ananicz – au fost răniţi. La bordul aparatului se aflau 11 străini şi 6 pakistanezi.

Elicopterul făcea parte dintr-un convoi de trei aparate care transporta diplomaţi străini către regiunea Gilgit, parte a mult disputatului Kashmir. Unul dintre pasageri a declarat că elicopterele transportau diplomaţi străini din 37 de state, însoţiţi de premierul Pakistanului. Acesta din urmă nu se afla în elicopterul prăbuşit.

Accidentul a avut loc în valea Naltar.

HotWeek.ro este un site exclusivist, care militeaza pentru promovarea valorilor. Daca te-ai saturat de zvonuri si de „stiri bomba”, te asteptam sa revii pe hotweek.ro! Ne poti urmari si pe Facebook, Twitter sau Google Plus.

Stiri pe aceeasi tema

China a devenit principala putere comerciala a lumii

Cristiana Petrariu Bota

BREXIT – Deputatii din Marea Britanie ar putea vota un amendament care ar face ilegala iesirea din UE fara acord

Cristiana Petrariu Bota

Irlanda a anuntat ca va ajuta cu bani companiile mici si mijlocii pentru a face fata Brexit-ului

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult