Accident feroviar in Italia, doua trenuri s-au ciocnit in regiunea Puglia. Nu se stie daca sunt romani printre victime
Externe

Accident feroviar in Italia, doua trenuri s-au ciocnit in regiunea Puglia. Nu se stie daca sunt romani printre victime

Accident feroviar grav in Italia, marti, soldat cu zeci de morti si raniti. Doua trenuri s-au ciocnit in regiunea Puglia, aproape de Bari, iar numarul mortilor a ajuns la 20 de persoane, in timp ce alte 35 sunt ranite, dintre care 18 sunt in stare grava. Deocamdata nu se stie daca sunt romani printre zecile de morti sau raniti inregistrati in urma accidentului feroviar din regiunea Puglia.

Consulatul Romaniei la Catania s-a autosesizat cu privire la accidentul feroviar produs in sudul Italiei si a inceput „multiple demersuri specifice” pe langa autoritatile italiene pentru a afla daca printre victime se numara si cetateni romani.

Doua trenuri regionale s-au ciocnit in regiunea Puglia, pe ruta Bari – Barletta, intre localitatile Andria si Corato. In urma impactului sunt zeci de morti si de raniti, transmit agentiile locale de presa. Numarul victimelor creste de la o ora la alta. Echipele de interventie incerca in continuare sa scoata pasageri din vagoane avariate.

Numarul mortilor a ajuns la 20 de persoane, in vreme ce alte 35 sunt ranite, dintre care 18 sunt grav ranite. Persoanele ranite au fost transportate la spitalele din Andria si Barletta, dintre care cel putin zece in stare critica, au anuntat autoritatile medicale locale.

Accidentul a avut loc in jurul orei 11.30 (12.30, ora Romaniei), in zona Ruvo-Corato, in apropierea orasului Bari. Echipajele de salvare au organizat un spital de campanie la locul accidentului pentru a putea trata mai rapid ranitii.

Premierul Matteo Renzi si-a intreprut vizita la Milano si a revenit de urgenta la Roma pentru a monitoriza situatia. Linia feroviara este administrata de Ferrotramviaria si este folosita de mii de persoane, pe aici circuland aproximativ 200 de trenuri in fiecare zi.

Oficiul consular roman este in permanentă legatura cu autoritatile ialiene si este pregatit sa acorde asistenta consulara de specialitate. 

„Oficiul consular român a întreprins, în regim de urgență, multiple demersuri specifice pe lângă autoritățile locale competente, în vederea obținerii unor informații suplimentare cu privire la circumstanțele producerii accidentului, precum și de a stabili dacă printre victime se află și cetățeni români”, precizează MAE.

Articole asemănătoare

Alerta cu bomba la Paris, cinci licee au fost evacuate

Lucy Ionesco

Cota de refugiati pentru Romania ajunge la un total de 6.351 de imigranti

Lucy Ionesco

MAKE AMERICA GREAT AGAIN! Planul lui Trump de a reface prestigiul SUA se axeaza pe securitate, economie si fiscalitate

Delia Ion