Stiri locale

Accident nuclear la centrala de la Cernavoda. Cum va gestiona ISU Dobrogea testul

In judeţul Constanţa va avea loc, incepand de luni, un amplu exerciţiu, AXIOPOLIS 2015, care are la bază producerea unui accident nuclear la CNE Cernavodă. Este necesară declanşarea procedurii de punere în aplicare a Planului general de intervenţie în afara amplasamentului instalaţiilor nucleare, în caz de accident nuclear sau urgenţă radiologică, scriu cei de la Cuget Liber.

„Gestionarea acestor tipuri de situaţii de urgenţă necesită perfecţionarea continuă a deprinderilor pentru managementul urgenţei nucleare, verificarea funcţionării fluxului informaţional decizional, dezvoltarea deprinderilor de lucru în echipă a personalului din cadrul forţelor de intervenţie, precum şi cunoaşterea măsurilor de protecţie de către populaţie”, se arată într-un comunicat remis de IGSU.

Peste 600 de persoane vor fi angrenate în această misiune şi se va acţiona cu peste 80 de mijloace tehnice. Exerciţiul face parte din planul de activităţi al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă

În cursul zilei de marţi, în sala de şedinţe a Cercului Militar din Medgidia vor fi prezentate concepţia şi planul exerciţiului, precum şi momentele derulării aplicaţiilor tactice.

Pe perioada exerciţiului vor avea loc situaţii tactice, respectiv luarea măsurilor preliminare la nivelul CNE Cernavodă, evacuarea preventivă a persoanelor de pe amplasament şi a populaţiei din zona afectată, dar şi gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de incendii şi asistenţa medicală de urgenţă.

„De asemenea, pentru a crea o situaţie cât mai apropiată de realitate, pe parcursul celor trei zile de exerciţiu cu forţe în teren vor avea loc verificarea sistemului de înştiinţare alarmare a localităţilor aflate în zona de planificare la urgenţă (Seimeni, Saligny, Mircea Vodă, Rasova şi Peştera), efectuarea cercetării şi decontaminării populaţiei şi a autovehiculelor, dar şi acordarea primului ajutor medical calificat şi evacuarea victimelor din zona de risc”, mai spun reprezentanţii IGSU.

Foto: HotWeek.ro

Stiri pe aceeasi tema

Viorel Scripcariu, noul rector al UMF Iasi, isi pregateste echipa de prorectori: Vom schimba tot ce a fost rau in universitate

Cristiana Petrariu Bota

Asociatia MicNews.ro a oferit hainute, rechizite si dulciuri copiilor defavorizati din Bucuresti si Ilfov

Delia Ion

Cei mai buni sportivi si antrenori in 2018 vor fi premiati la Gala Excelentei Sportului Iesean

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult