Accident teribil in Franta. Un autocar si un camion s-au ciocnit si au luat foc la Gironde, zeci de morti

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota octombrie 23, 2015 12:54

Accident teribil in Franta. Un autocar si un camion s-au ciocnit si au luat foc la Gironde, zeci de morti

Accident grav în Franţa. Cel puţin 42 de persoane au murit, vineri, într-un accident rutier petrecut la Gironde, în sud-vestul Franţei. In accident au fost implicate un autocar şi un camion, care dupa ce s-au ciocnit, au luat foc. RFI transmite reactiile clasei politice din Franta.

UPDATE 6: Clasa politică reacţionează cu stupoare în Franţa, mulţi responsabili politici continuă să facă declaraţii, printre ei şi fostul preşedinte, Nicolas Sarkozy: “Nu este un accident, este o tragedie”.

UPDATE 5: Autobuzul transporta 49 de persoane vîrstnice, care se aflau într-o excursie de o zi. Accidentul a avut loc în condiţii de ceaţă, într-o regiune viticolă cu drumuri destul de înguste.

UPDATE 4: Potrivit unei localnice intervievate de postul i-Télé, accidentul s-a produs într-o curbă periculoasă. Numeroase maşini ale serviciilor de intervenţie au fost trimise la locul coliziunii.

UPDATE 3: Premierul Manuel Valls şi ministrul de Interne, Bernard Cazeneuve sunt aşteptaţi la locul accidentului. La fel şi secretarul de stat însărcinat cu transporturile, Alain Vidalies. Primarul oraşului Bordeaux, Alain Juppé, se va deplasa şi el la locul tragediei (Le Figaro).

UPDATE 2: Este cel mai grav accident rutier din Franţa de la drama din 1982 de la Beaune, soldată cu 53 de morţi, majoritatea copii (Le Monde).

UPDATE 1: Preşedintele François Hollande, aflat la Atena, într-o vizită oficială: “Guvernul francez este complet mobilizat, după această tragedie teribilă” (Le Figaro).

Accidentul a avut loc la ora locală 7.30 (8.30, ora României), la Puisseguin, în apropiere de Libourne, pe drumul departamental 123.

Aproximativ 60 de pompieri au fost mobilizaţi la intervenţie.

Sursa: RFI / Foto: Sky News

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.