0.3 C
România
21 octombrie 2020
Economie

Acciza pe tigarile electronice. Noua taxa, inclusa in noul Cod Fiscal

Guvernul vrea sa introduca acciza pe tigarile electronice. Masura este cuprinsa in proiectul noului Cod Fiscal si ar urma sa fie aplicata incepand din 2016. Astfel, tigarile electronice vor fi accizate, incepand din 2016, cu o suma care va creste anual in raport cu inflatia. Noua taxa are ca explicatie practicile la nivel european, potrivit noului Cod Fiscal. Acciza pe tigarile electronice va fi in cuantum de 0,5 lei/mililitru pentru lichidul care contine nicotina si de 384 lei/kilogram pentru tutunul continut in produse din tutun incalzit.

Acciza va fi introdusa pentru produsele din tutun incalzit care, prin incalzire, emit un aerosol ce poate fi inhala, se arata in document.

„Vor fi introduse printre produsele accizabile, produsele din tutun incalzit care, prin incalzire, emit un aerosol ce poate fi inhalat, fara a avea loc combustia amestecului de tutun si lichidele cu continut de nicotina destinate inhalarii cu ajutorul unui dispozitiv electronic de tip «Tigareta electronica». Aceasta masura este dictata de practicile la nivel european si discutiile in grupurile de lucru din cadrul Comisiei, pe taxarea altor produse destinate fumatului”, se precizeaza in documentul care are ca data ziua de 13 martie.

Te-ar putea interesa si: Noul Cod Fiscal va fi asumat de premier daca proiectul va fi blocat politic in Parlament

Acciza la tigaretele electronice, care va fi aplicata din ianuarie anul viitor, va fi in cuantum de 0,5 lei/mililitru pentru lichidul care contine nicotina si de 384 lei/kilogram pentru tutunul continut in produse din tutun incalzit. Comparativ, pentru tigarile obisnuite, acciza pentru tutunul de fumat fin taiat, destinat rularii in tigarete, si alte tutunuri de fumat este de 383 lei/kilogram.

Citeste si: NOUL COD FISCAL 2015: Proiect de modificare la Legea 571/2003 privind Codul Fiscal

Stiri pe aceeasi tema

Impozitul pe locuinta ar putea scadea. Terenul din jurul casei ar putea fi impozitat ca teren agricol si nu ca teren imobiliar

Cristiana Petrariu Bota

Sistemul ANAF, o problema pentru contribuabili. Fiscul are un numar mare de baze de date, insa care nu comunica intre ele

Ioana Badulescu

Ce spune Mugur Isarescu despre majorarea salariilor in anul electoral 2016

Cristiana Petrariu Bota

1 comment

Avatar
TIgara electronica Nr1 17 martie 2015 at 4:47 pm

Urmarile dupa punerea in aplicare a acestor legi vi le puteti imagina si singuri… Magazinele vor incepe sa se inchida, iar piata nationala de tigari electronice va scadea. Fiind in fata faptului implinit, comerciantii vor avea doua optiuni – sa dea faliment sau sa se lupte cu statul. Guvernul a ales sa ignore particularitatile tigarilor electronice si sa le trataze la fel ca tigarile clasice. Aceasta masura va avea efecte negative asupra sanatatii publice, dar nu si asupra Guvernului care va incasa bani!

Raspuns

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult