Politica

ACL va sesiza CCR fata de ordonanta privind migrarea primarilor si-l acuza pe Ponta ca pregateste fraudarea alegerilor

Alianta Crestin Liberala (ACL) anunta ca va sesiza Curtea Constitutionala fata de ordonanta privind migrarea primarilor la alte partide, act pe care Guvernul intentioneaza sa-l adopte in sedinta de Guvern de joi. Totodata, ACL va depune plangeri penale pentru abuz in serviciu in cazul ministrilor care vor semna actul normativ.

“ACL va actiona in contencios administrativ, va cere sesizarea CCR si, in paralel, va face plangeri penale pentru abuz in serviciu ministrilor care vor semna actul normativ si celor care vor semna alocari de fonduri primarilor care vor migra. ACL va face toate demersurile si va actiona atat in Parlament, cat si in afara Parlamentului, pentru a stopa aceasta Ordonanta care incalca regulile democratice”, se arata intr-un document citat de MONDO NEWS.

Reactiile externe fata de aceasta ordonanta nu au intarziat sa apara. Liderul PPE, Joseph Daul, si-a exprimat deja ingrijorarea cu privire la recentul anunt al Guvernului roman privind posibila modificare a legii privind alesii locali. “Modificarea unei legi prin ordonanta de urgenta in perioada alegerilor este nepotrivita din punct de vedere politic”, a spus Joseph Daul.

In acest context si in urma scrisorii transmise, miercuri, de ACL catre ambasadele tarilor din Uniunea Europeana si catre ambasada SUA, ACL isi exprima convingerea “ca, atat pe canale formale, cat si pe canale informale, Guvernul Ponta va primi semnale negative pe acest subiect”.

“ACL trage un semnal de alarma cu privire la faptul ca premierul Victor Ponta si PSD pregatesc fraudarea alegerilor prezidentiale si pun in pericol imaginea externa a Romaniei ca stat democratic, in care sansele sunt egale intre competitori”, se aminteste in documentul citat.

“Am informat asupra faptului ca prin inregimentarea politica a alesilor locali ai opozitiei in PSD si satelitii sai se creeaza in mod deliberat premisele pentru fraudarea alegerilor prezidentiale din noiembrie. De asemenea, am amintit partenerilor europeni si americani ca, urmarind acelasi obiectiv al fraudarii alegerilor, Guvernul PSD, al carui premier este si candidat, a emis o alta ordonanta de urgenta prin care modifica, inaintea campaniei electorale, o lege organica pentru a incuraja turismul electoral si votul multiplu”, se mai arata in raspunsul transmis MONDO NEWS.

ACL spera ca eventualele ingrijorari exprimate de oficiali europeni si americani fata de aceasta situatie ar impiedica “un comportament abuziv deosebit de grav al PSD”, ce ar putea periclita corectitudinea alegerilor din noiembrie.

Stiri pe aceeasi tema

Profesor Radu Carp: Revizuirea hotararilor judecatoresti definitive prin OUG ar contraveni principiului securitatii raporturilor juridice, asa cum este definit de CEDO

Ioana Badulescu

Ce a discutat Iohannis cu sindicatele la Cotroceni

Cristiana Petrariu Bota

Legea notarilor publici a fost promulgata de presedintele Romaniei. Vezi toate decretele semnate de Iohannis

Bogdan

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult