ACORD BREXIT. Guvernul Marii Britanii a aprobat acordul privind iesirea din Uniunea Europeana

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu noiembrie 15, 2018 14:32

ACORD BREXIT. Guvernul Marii Britanii a aprobat acordul privind iesirea din Uniunea Europeana

ACORD BREXIT – Guvernul Marii Britanii a aprobat, miercuri, acordul privind iesirea din Uniunea Europeana, a anuntat Theresa May. Premierul britanic a declarat ca alegerea cabinetului sau a fost acest acord, care permite Marii Britanii sa-si recapete controlul si sa-si construiasca un viitor promitator, transmite RoNews.co.uk

Cele mai importante declaratii facute de premierul Theresa May:

„Cabinetul a avut o dezbatere lunga, detaliata si inflacarata pe propunerea privind iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana si directia declaratiei politice privind viitoarea noastra prietenie cu UE. Aceste documente sunt rezultatul a mii de ore de negocieri dure ale oficialilor britanici si multe, multe intrevederi la care eu si alti ministri am participat cu omologii nostri europeni. Cred cu tarie ca acordul pentru Brexit este cea mai buna intelegere pe care o puteam negocia si ramasese ca Guvernul sa decide daca avansam cu discutiile.

Ne-am confruntat cu decizii dificile, mai ales in ceea ce priveste Irlanda de Nord, dar decizia colectiva a fost ca Guvernul sa aprobe intelegerea pentru Brexit si declaratia politica.

Acesta este un pas decisiv care ne permite sa trecem mai departe si sa finalizam intelegerea in zilele ce urmeaza. Aceste decizii n-au fost tratate superficial, dar cred ca este o decizie in favoarea interesului national.

Cand lasi de-o parte detaliile, alegerea este una clara. Aveam de ales intre aceasta intelegere, care vine in urma votului de la referendum, ne reda controlul asupra finantelor, legilor si granitelor, pune capat libertatii de miscare, protejeaza joburile, securitatea si unitatea noastra si a parasi UE fara nicio intelegere sau sa nu iesim deloc din UE.

Stiu ca ne asteapta zile dificile. Este o decizie care va fi intens dezbatuta, cum si trebuie sa fie, si este de inteles. Dar alegerea noastra a fost acest acord, care ne permite sa recapatam controlul si sa construim un viitor promitator pentru tara noastra. Este datoria mea ca prim-ministru sa explic deciziile luate de Guvern si sunt pregatita sa fac asta, incepand cu un discurs pe care il voi sustine maine (n.r – joi) in Parlament. Permiteti-mi sa inchei spunand ca datorez acestei tari sa iau decizii in interes national si cred din toata inima ca aceasta decizie este cea mai buna pentru intreg Regatul Unit”.

 

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.