Externe

Acord intre Comunitatea Internationala si Iran, pe tema programului nuclear de la Teheran

Cele sase mari puteri economice ale lumii (Rusia, Statele Unite, China, Franta, Marea Britanie si Germania) si Iranul au ajuns la un acord in ceea ce priveste programul nuclear intreprins pe Teheran.

Principala neconcordanta intre taberele negociatoare a fost activitatea de inbogatire a uraniului din Iran, aceasta tema, blocand mai bine de patru zile, ajungerea la un consens.

Presedintele american, Barack Obama, a felicitat ajungerea la un acord de principiu, dupa mai bine de 10 ani de neintelegeri majore, subliniind totusi ca persista inca dificultati majore intre cele doua parti.

Si partea iraniana si-a exprimat optimismul prin principalele voci ale conducerii statului.

Presedintele Hassan Rohani, a apreciat rolul poporului iranian, care a optat pentru moderatie si angajament constructiv, lucru care a dus la crearea unor portite de acord cu marile puteri ale lumii.

Si ministrul iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, a postat pe una din principalele retele de socializare, un mesaj in care isi exsprima bucuria pentru ïncheierea cu succes”a negocierilor, sperand, de asemenea ca sanctiunile aplicate tarii sale sa cunoasca un curs descendent.

Sursa foto: theguardian.com

Stiri pe aceeasi tema

Numar record de romani in Marea Britanie, in pofida apropiatei iesiri a tarii din Uniunea Europeana

Ioana Badulescu

MAE, despre cotele de refugiati: Preferam un sistem cu cote voluntare si nu obligatorii

Cristiana Petrariu Bota

Negocierile dintre UE si Marea Britanie pe acordul Brexit au puncte comune, dar si divergente serioase

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult