Taxi-urile vor elibera bon fiscal pentru bacsis, aparatul de marcat va trebui modificat
Social

Acord intre taximetristi si Guvern, dupa ce transportatorii au blocat cateva ore Piata Victoriei

Acord intre taximetristi si Guvern, dupa ce transportatorii au blocat, miercuri dimineata, timp de cateva ore Piata Victoriei din Capitala. Inca de la primele ore ale diminetii, taximetristii si transportatorii din Confederatia Operatorilor si Transportatorilor Autorizati din Romania (COTAR) s-au adunat in fata Guvernului, unde si-au strigat nemultumirile fata de cee ce ei numesc ”pirateria de pe piata”, cu referire in special la platforma Uber. 

Dupa cateva ore, transportatorii au renuntat la protest. Guvern a primit o delegatie a acestora si s-a ajuns la un acord privind promovarea Ordonantei pentru modificarea Legii 38/2003 privind transportul in regim de taxi si in regim de inchiriere.

Ministrul Consultării Publice și Dialogului Social, Gabriel Petrea, a discutat si a semnat un acord cu reprezentantii COTAR.

„Va fi promovat, în maxim de 30 de zile, proiectul OUG de modificare a Legii 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere, transmis în consultare prealabilă de către Ministerul Transporturilor (…) către Ministerul de Interne şi Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei. Proiectul a fost întocmit în urma discuţiilor cu reprezentanţii COTAR din 10 martie 2017. Se va menţine dialogul pentru rezolvarea celorlalte probleme cu care se confruntă transportatorii, inclusiv atribuirea traseelor Bucureşti-Ilfov. Sub rezerva deplină a acestor condiţii, reprezentanţii COTAR renunţă la acţiunile de protest din 26, 27 şi 28 aprilie”, este textul acordului semnat de reprezentanţii COTAR cu ministrul Petrea.

Stiri pe aceeasi tema

Crestinii sarbatoresc astazi Bunavestire, o zi inchinata Maicii Domnului in care este celebrat momentul conceperii lui Iisus Hristos

Ioana Badulescu

Incendiu la Palatul Episcopiei Greco-Catolice din Oradea, unul dintre cele mai frumoase palate

Ioana Badulescu

Linii telefonice gratuite pentru refugiatii din Ucraina

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult