UE se pregateste sa amane Brexitul pana in iulie. Oficial european: Daca premierul May va supravietui si ne va informa ca are nevoie de mai mult timp pentru a convinge Parlamentul, vom oferi o prelungire tehnica
Externe

Acordul pentru Brexit a primit unda verde de la UE. Urmeaza parafarea documentului de catre liderii celor 27 de state intr-un summit special organizat duminica la Bruxelles

Acordul pentru Brexit a primit unda verde de la UE. Ministrii afacerilor europene din statele membre ale Uniunii Europene, reuniti la Bruxelles, si-au exprimat luni sprijinul pentru acordul care stabileste termenii retragerii Regatului Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord din blocul comunitar, la finalul lui martie anul viitor, transmit agentiile de presa europene.

Mai multi ministri au subliniat in interventiile lor ca acordul, care are 585 de pagini, nu poate face obiectul renegocierii. Documentul a devenit, insa, tinta unor atacuri virulente in Marea Britanie si trebuie sa fie ratificat de ambele parti.

„Sunt multumit ca astazi ministrii au sprijinit pachetul global; in particular, statele membre sustin proiectul de acord privind retragerea”, a declarat negociatorul-sef pentru Brexit al UE, Michel Barnier, dupa reuniunea ministrilor afacerilor europene din cele 27 de state ce raman in UE dupa Brexit.

Reuniunea de luni a deschis calea pentru un summit special, care va avea loc la Bruxelles, duminica, atunci cand liderii celor 27 de state ramase in UE vor parafa acordul de retragere a Regatului Unit din blocul comunitar, precum si o declaratie politica comuna in privinta viitoarei relatii dintre Londra si blocul comunitar.

In prezent, se lucreaza inca la finalizarea acestei declaratii politice, care va constitui baza pentru negocierile comerciale prevazute sa inceapa dupa retragerea britanicilor din Uniunea Europeana.

Stiri pe aceeasi tema

Trump si Putin ar putea avea o intalnire inainte de luna iulie

Cristiana Petrariu Bota

Rezultatele alegerilor prezidentiale din Moldova: Maia Sandu a castigat primul tur sprijinita de voturile din diaspora

Cristiana Petrariu Bota

Grecia a votat. Reactia Rusiei: Va trebui sa-si caute parteneri in afara Uniunii Europene

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult