-2.4 C
România
19 ianuarie 2022
Abonamentul RCS - RDS se scumpeste. Cat vor plati clientii Digi TV cablu
Economie

Actiunile Digi Communication au inregistrat scaderi de pret pentru a doua zi consecutiva

Actiunile companiei Digi Communications inregistreaza scaderi pentru a doua zi consecutiv la scurt timp dupa ce ele au incepeut sa fie tranzactinate la Bursa de Valori Bucuresti. Miercuri, 17 mai, o actiune Digi scazuse sub 40 de lei si fenomenul a continuat si joi dimineata.

Ultimul pre la care o actiune Digi a fost cotata miercuri seara a fost de 39,5 lei, cu 4% mai putin fata de pretul inregistrat in ziua precedenta, in fapt prima in care aceste actiuni au inceput sa fie tranzactioate la bursa. Desi este pre devreme pentru astfel de calcule, actualele preturi denota ca investitorii institutionali care au cumparat actiuni la IPO ar inregistra pierderi daca ar dori sa vanda in acest moment.

Actiunile Digi au inceput ziua de joi la un pret de 39,4 lei pe bucata insa au ajuns si la cota de 38,4 lei pe unitate. In jurul orei 11:00 actiunile Digi incepusera sa creasca pana in jurul sumei de 39 lei insa, per total, acestea erau in scadere cu 1,27 % fata de cotatia cu care incepuse ziua bursiera.

Marti, in prima zi de tranzactionare, actiunile au inchis sedinta la un pret de 41,20 lei, dupa ce au atins si un pret maxim de 43,60 lei, arata datele publicate de Bursa de Valori Bucuresti (BVB).

Listarea Digi a fost cea mai mare vânzare de actiuni a unei companii private din istoria bursei românesti, iar interesul pentru actiunile care detine cel mai mare operator de cablu si internet fix din România este major.Ieri, Titlurile Digi Communications au insumat transferuri de 24 milioane euro, ceea ce reprezinta cam doua treimi din rulajul total al Bursei, iar scaderea cotatiilor, care, potrivit relatarilor din presa, a surprins analistii si investitorii, ar putea fi pusa si pe seama problemelor pe care persoane din conducerea companiei le au cu procurorii DNA.

Directorul General (Chief Executive Officer) al Digi, Serghei Bulgac, a fost instiintat ieri, in a doua zi de tranzactionare a titlurilor Digi, de DNA cu privire la efectuarea urmaririi penale fata de acesta in calitate de suspect, in legatura cu savârsirea infractiunilor de dare de mita si spalare de bani, potrivit unui comunicat al companiei de telecomunicatii remis Bursei.

Ulterior, spre seara, si DNA a emis un comunicat de presa pe aceeasi tema, informatia suplimentara fiind ca este invinuita si persoana juridica RCS & RDS SA, pentru dare de mita si spalare de bani.

„La data de 16 mai 2017, domnul Serghei Bulgac, directorul general (Chief Executive Officer) al societatii si al RCS & RDS S.A., a fost instiintat in mod oficial cu privire la efectuarea urmaririi penale fata de acesta in calitate de suspect, in legatura cu savârsirea infractiunii de spalare de bani. Posibilitatea intâmplarii acestui lucru pe parcursul desfasurarii anchetei DNA a fost anticipata si adusa la cunostinta investitorilor in cadrul Prospectului”, a informat chiar RCS & RDS.

Digi precizea ca a fost adus la cunostinta investitorilor de catre societate in cadrul prospectului de oferta publica initiala din data de 26 aprilie 2017 si in cadrul amendamentului la prospect din data de 8 mai 2017, faptul ca ‘Directia Nationala Anticoruptie din România a instiintat in mod oficial la data de 5 mai 2017, actuali si fosti membri ai conducerii societatii RCS & RDS S.A., filiala principala a Societatii, cu privire la efectuarea urmaririi penale fata de acestia, in calitate de suspecti in legatura cu savârsirea infractiunilor de dare de mita si spalare de bani, in legatura cu un contract de asociere in participatiune incheiat in anul 2009 intre RCS&RDS SA si Bodu SRL, având drept obiect un ansamblu pentru evenimente de dimensiuni mari aflata in Bucuresti si la data de 8 mai 2017, RCS & RDS S.A., cu privire la efectuarea urmaririi penale fata de aceasta in calitate de suspect, in cadrul anchetei in curs cu privire la aceleasi fapte’.

„Societatea continua sa coopereze deplin in cadrul anchetei si considera ca RCS & RDS SA si actualii si fostii membri ai conducerii sale au actionat corect si in conformitate cu legea. in prezent, Societatea nu anticipeaza ca investigatia va reprezenta o interferinta semnificativa in ce priveste desfasurarea operatiunilor sale curente’, conform comunicatului.

Stiri pe aceeasi tema

Iulian Dascalu a vandut 50% din actiunile detinute la mall-urile Iulius unui fond de investitii

Delia Ion

Decizie istorica pentru Romania: Bursa de la Bucuresti a fost promovata la statutul de Piata Emergenta

Ioana Badulescu

FMI atrage atentia asupra riscurilor care planeaza asupra economiei mondiale si sistemului financiar

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult