14.2 C
România
25 februarie 2021
Actiunile Raiffeisen Bank International au scazut cu pana la 10% in aceasta dimineata, dupa ce BNP Paribas a anuntat preluarea operatiunilor Raiffeisen din Polonia
Economie

Actiunile Raiffeisen Bank International au scazut cu pana la 10% in aceasta dimineata, dupa ce BNP Paribas a anuntat preluarea operatiunilor Raiffeisen din Polonia

Actiunile Raiffeisen Bank International au scazut cu pana la 10% in aceasta dimineata, dupa ce BNP Paribas a anuntat preluarea operatiunilor Raiffeisen din Polonia. Scaderea de pe bursa a actiunilor Raiffeisen s-a produs imediat dupa anuntarea tranzactiei, noteaza jurnalistii de la Ziarul Financiar.

Raiffeisen Bank a fost afectata si de sanctiunile SUA impotriva Rusiei, care au prabusit bursa din Moscova la cele mai dure scaderi din ultimii patru ani. Asta in conditiile in care Raiffeisen are operatiuni in Rusia.

Investitorii sunt îngirjoraţi cu privire la impactul noilor sancţiuni americane în business-ul Raiffeisen. ”Îngrijorarea este că băncile din Rusia ar putea înregistra pierderi în portofoliul de creditare în lumina noilor sancţiuni”, a spus Roman Eisenschenk, director de vânzări la Kepler Cheuvreux din Vienna.

Un alt trader acitat de Reuters a spus că operaţiunile Raiffeisen din Rusia reprezintă aproximativ 9% din activele totale ale RBI.

În pofida îngrijorării investitorilor, Raiffeisen susţine că ”în acest moment, credem că sancţiunile vor avea un impact minimal asupra Raiffeisen Bank Internaţional la nivel de grup”. Anterior sancţiunilor, Raiffeisen avea în plan majorarea portofoliului de creditare.

Cele mai importante stiri economice sunt pe site-ul zf.ro

Stiri pe aceeasi tema

FMI si Guvernul au cazut de ACORD. Detalii de la negocieri

Cristiana Petrariu Bota

TVA redus sau eliminat la mai multe produse, masura este menita a ajuta firmele mici si mijlocii (proiect al Comisiei Europene)

Ioana Badulescu

Romania va inregistra in 2017 una dintre cele mai mari cresteri salariale reale din Europa

Delia Ion

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult