ANAF - Ministerul Finantelor
Economie

Activitatea ANAF va fi analizata de Ministerul Finantelor si s-ar putea lasa cu demiteri. Teodorovici: Consuma resurse umane si materiale pentru chestiuni marunte care nu fac decat sa creeze nemultumiri

Activitatea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) va fi analizata de Ministerul Finantelor, masurile luate putand ajunge pana la demiterea unor angajati sau chiar a sefului institutiei. Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, a atras atentia, intr-o interventie televizata ca ANAF consuma resurse umane si materiale pentru chestiuni marunte care nu fac decat sa creeze nemultumiri in randul populatiei.

Ministrul Teodorovici a atras atentia ca ANAF-ul are un plan de realizat, iar discutia de saptamana viitoare se va lasa si cu anumite masuri, inclusiv de demitere a sefului ANAF, daca nu sunt schimbate anumite lucruri.

„Discutiile se poata foarte clar. Au mai fost, si saptamana trecuta, discutii la Ministerul de Finante, pe anumite intarzieri, fie ale ANAF-ului, fie a partii de Vama, fie alte astfel de activitati. Discutia de saptamana viitoare se va lasa si cu anumite astfel de masuri (n.red. – demiteri), pentru ca, repet, ANAF-ul are un plan de realizat. Am mai auzit ca, vezi Doamne, as fi cerut eu astfel de actiuni. Nu, ministrul de Finante nu se implica, in mod direct, in ceea ce inseamna ANAF, dar poate sa aiba discutii foarte clare cu intreaga conducere. Sa spunem, daca managementul acestei agentii nu este cel corect si legal sau sunt activitati nejustificate, pentru ca ei consuma si resurse umane si materiale, pentru chestiuni din acestea marunte care nu fac decat sa creeze nemultumiri in randul populatiei si stim cu totii ca marile companii…”, a afirmat Eugen Teodorovici, ministrul Finantelor Publice, intr-o interventie telefonica la Romania TV, intrebat ce efecte pot fi ca urmare a discutiei pe care o va purta saptamana viitoare cu oficialii de la Fisc.

Cu toate acestea, in ceea ce priveste inlocuirea lui Ionut Misa, presedintele ANAF, ministrul Finantelor a evitat sa faca o referire directa la acesta. „Nu, nu anticipez, acum, astfel de masuri. Repet discutia una foarte clara si transanta. Daca lucrurile nu se schimba clar, imediat, in a doua zi, atunci masurile pot fi de orice fel”, a subliniat Teocdorovici.

In ceea ce priveste actiunile nejustificate, Teodorovici a facut referire la faptul ca ANAF le trimite solicitari de informatii mirilor privind sumele achitate de acestia catre diverse firme pentru organizarea nuntii. Acesta a reamintit ca a declarat, de mai multe ori, ca ANAF, si administratia, in general, mai mult reactioneaza, in loc sa actioneze in baza legii.

In cursul lunii octombrie, ministrul Finantelor a declarat ca a propus ca perioada de prescriere sa fie de cel mult doi ani, pentru ca astfel ar putea creste gradul de colectare a taxelor la bugetul de stat.

 

Stiri pe aceeasi tema

Legea conversiei creditelor in franci elvetieni, adoptata de Camera Deputatilor in unanimitate

Delia Ion

Guvernul va introduce taxa pe carburanti incepand cu 1 aprilie

Bogdan

Complexul Energetic Hunedoara va primi ajutor de stat pentru inchiderea minelor de carbune Lonea si Lupeni

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult