Actorul Marius Manole: Scuzele prezentate de ministrul Carmen Dan vin prea tarziu. E foarte grav ca mai e inca in functie
Social

Actorul Marius Manole: Scuzele prezentate de ministrul Carmen Dan vin prea tarziu. E foarte grav ca mai e inca in functie

Scuzele prezentate de ministrul Carmen Dan vin prea târziu. O spune la RFI actorul Marius Manole, unul dintre protestatarii din Piaţa Victoriei, care au avut de suferit din cauza gazelor lacrimogene folosite de jandarmi la mitingul românilor din diaspora.

Marius Manole nu crede în scuzele prezentate de Carmen Dan celor care au avut de suferit în urma violenţelor din 10 august: „Au venit la vreo nouă-zece zile după data de 10 august, după ce au avut loc incidentele. Asta e ceva foarte grav, după gustul meu. E foarte grav că ea încă mai e în funcţie, pentru că ceea ce s-a întâmplat în data de 10 august e impardonabil din punctul meu de vedere, nu cred că aşa ceva ar trebui să se întâmple vreodată într-o ţară civilizată şi democrată. Scuzele nu erau neapărat scuze, erau doar un fel de manipulare, nici nu ştiu ce era aia, oricum, nu a fost un raport, era o compunere aşa de clasa a şaptea mi s-a părut mie. Nu, nu încape nici o scuză în lucrul ăsta”.

Actorul comentează de asemenea pe un ton critic demonstraţia făcută luni de Jandarmerie în faţa jurnaliştilor, pe un poligon, pentru a arăta că substanţele folosite pe 10 august în Piaţa Victoriei nu sunt letale pentru populaţie: „Orice mi-ar spune ei, poate că în câmp liber, deschis, unde nu e mulţime de oameni şi unde nu se trage excesiv, pentru că e clar că acolo s-a folosit excesiv. De două ori s-a folosit. O dată pe la ora 20.30-21.00 şi a doua oară când m-au prins pe Buzeşti. Dacă dvs. îmi explicaţi cum s-a tras cu lacrimogen din faţă de la Guvern şi a făcut colţul şi a ajuns pe mijlocul bulevardului Buzeşti, dacă îmi explicaţi cum s-a întâmplat asta, eu cred că au fost puse acolo, pentru că chiar în mijlocul bulevardului Buzeşti a apărut o lacrimogenă, deci e clar că printre noi erau unii civili care aveau lucrul ăsta la ei, pentru că nu era nici un jandarm acolo. Ei pot să susţină orice, că nu-i letal… Eu era să mor sufocat, din cauza acelor gaze. Nu ştiu, or fi, n-or fi, dar eu vă zic ce-am trăit eu”.

Articole asemănătoare

Crina Coco Popescu a fost nominalizata din nou de Cartea Recordurilor

Bogdan

Presedintele Societatii Romane de Microbiologie: Saptamana viitoare vor fi sute de persoane infectate cu coronavirus

Lucy Ionesco

Crestinii catolici si ortodocsi sarbatoresc Pastele simultan. Cand va mai fi urmatoarea astfel de ocazie?

Delia Ion