Actrita Aimee Iacobescu a murit dupa o grea suferinta. UNITER a refuzat sa-i ofere sprijin pentru a-si putea plati tratamentul

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu martie 27, 2018 14:16

Actrita Aimee Iacobescu a murit dupa o grea suferinta. UNITER a refuzat sa-i ofere sprijin pentru a-si putea plati tratamentul

Actrita Aimée Iacobescu a murit dupa o grea suferinta. In varsta de 71 de ani, Aimee Iacobescu suferea de cancer si in ultima perioada a trait o adevarata drama. Desi a cerut in disperare ajutorul UNITER, institutia a refuzat sa-i ofere sprijin pentru a-si putea plati tratamentul extrem de costisitor care i-ar fi putut prelungi viata, potrivit Adevarul. 

Aimée Iacobescu, cu o cariera de peste 40 de ani in teatru si film, a primit un raspuns sec de la UNITER: “sa mai astepte cativa ani“. Actrita suferea de cancer la san si facea eforturi sa-si acopere tratamentul lunar de peste 3.000 de lei, in conditiile in care indemnizatia de actor si pensia erau cu mult sub aceasta suma.

Singura ei speranta era indemnizatia de merit, un venit brut neimpozabil de 2.700 de lei, drept pe care l-a solicitat Uniunii Teatrale din România (UNITER) in anul 2013. Dupa o cariera de peste 40 de ani, răspunsul a fost: „Sa mai astepte cativa ani.“ Boala, din pacate, nu a mai asteptat.

“O regretam pe aceasta artista minunata si femeie frumoasa. O sa ii regretam pe toti, dar regretam si faptul ca nu ne preocupam suficient pentru toti cei care urmeaza”, a declarat Dorel Visan, la Antena 3.

Actrita a devenit cunoscuta in urma rolului Domnita Ralu din seria “Haiducii”.

Aimee Iacobescu a absolvit Sectia de Actorie a Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica “Ion Luca Caragiale” din Bucuresti (IATC), care acum se numeste Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica “Ion Luca Caragiale” din Bucuresti, in 1968.

Ea a jucat in numeroase filme, printre care “De-as fi… Harap Alb”; “Sapte baieti si o strengarita”; “Zestrea domnitei Ralu”; “Ultima noapte de dragoste”; “Saptamana nebunilor”; “Nu filmam sa ne-amuzam”; “Dumbrava minunata” si in serialul “Detectiv fara voie”.

Pe 7 februarie 2004 a primit de la presedintele Ion Iliescu Ordinul Meritul Cultural in grad de Comandor, Categoria D – “Arta Spectacolului”, “in semn de apreciere a intregii activitati si pentru daruirea si talentul interpretativ pus in slujba artei scenice si a spectacolului”.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.