Actrita Stela Popescu este inmormantata la Manastirea Cernica. Ultimele aplauze pentru o stea!
Breaking News

Actrita Stela Popescu a fost inmormantata la Manastirea Cernica, in ropote de aplauze. Incepand de azi, teatrul romanesc nu va mai fi la fel

O zi grea pentru teatrul romanesc. Actrita Stela Popescu a fost inmormantata, duminica, la Manastirea Cernica, mii de oameni, colegi si prieteni fiindu-i alaturi pe ultimul drum si oferindu-i ultimele aplauze. Alexandru Arsinel, jumatatea sa artistica, a tinut un cuvant de ramas bun la slujba de inmormantare. „Eu te plang, Stela mea! Mi-e urat fara tine!”, a spus actorul printre lacrimi.

UPDATE ORA 13.35: Stela Popescu a fost condusa pe ultimul drum. Au fost trase mai multe salve de arma in onoarea marii artiste. Sicriul cu trupul neinsufletit al actritei Stela Popescu a fost coborat in mormant. Incepand de astazi, teatrul romanesc nu va mai fi la fel fara Stela Popescu.

UPDATE ORA 13.30: Se pregatesc onorurile militare in memoria celei care a fost Stela Popescu.

UPDATE ROA 13.20: Slujba religioasa s-a terminat, sicriul cu trupul neinsufletit al Stelei Popescu este dus pe umeri catre locul de veci, in aplauzele a sute de oameni care s-au strans in curtea Manastirii Cernica.

UPDATE ORA 12.03: La Manastirea Cernica a inceput slujba de inmormantare a regretatei actrite Stela Popescu.

Mii de oameni, spectatori, dar şi colegi de scenă, au venit în ultimele doua zile să îi aducă un ultim omagiu Stelei Popescu. În foaierul Teatrului Constantin Tănase, lacrimile au curs neîncetat. În curând va cădea cortina, iar marea actriță se va despărți pentru totdeauna de publicul pe care l-a iubit atât de mult.

Trupul neînsuflețit al actriţei Stela Popescu a fost ridicat de la Teatrul „Constantin Tănase” pentru a fi depus în biserica „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din incinta Mănăstirii Cernica.

Stela Popescu şi-a dorit să fie înmormântată lângă soţul ei, Puiu Maximilian, la mănăstirea Cernica.

Actrița Stela Popescu a murit joi, la vârsta de 81 de ani, în urma unui accident vascular cerebral hemoragic sever, incompatibil cu viața.

Iti recomandam: Stela Popescu, inmormantata chiar de ziua onomastica. Sf. Stelian este praznuit pe 26 noiembrie de Biserica Ortodoxa

Stela Popescu: „Aș face o mie de lucruri, păcat că viața e scurtă”

„Dacă nu aș fi reușit în actorie, aș fi făcut altceva, nu m-aș fi încăpățânat. Nu sunt orgolioasă. Aș fi făcut design, de exemplu, costume de teatru. Aș face o mie de lucruri, păcat că viața e scurtă”, spunea artista, într-un interviu de televiziune.

„Am fost fericită în dragoste, am avut parte de un bărbat respectuos. Ne-am luat după 12 ani de televiziune. Mi-a spus la un moment dat: Ai fi fost la fel de mare actriță, chiar dacă nu te întâlneai cu mine. Scria texte extraordinare, dar nu era foarte îndrăgostit de televiziune”, spunea Stela Popescu.

Stela Popescu, o viață pe scenă

Stela Popescu s-a născut într-o familie de învățători modești, iar prima amintire pe care o are bine întipărită în memorie este invadarea Basarabiei de către armata rusă. Atunci, în 1940, tatăl ei considerat intelectual, deci dușman de clasă, este deportat în Siberia, iar mama se refugiază, împreună cu fiica în România, la Brașov.

În 1953, susține examenul de admitere la facultate și este repartizată la Facultatea de Limbă Rusă „Maxim Gorki”, la care renunță după un an și jumătate când intră în echipa Teatrului Ministerului de Interne.

În 1956 este admisă la Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică, iar în paralel continuă să susțină spectacole de teatru. La sfârșitul facultății, este repartizată la Teatrul din Brașov, acolo unde ajunge să susțină 400 de spectacole pe an. Din 1963 până in 1969 joacă la Teatrul de Revistă „Constantin Tănase”.

În 1969, Stela părăsește Revista și se angajează la Teatrul de Comedie, ceea ce nu o împiedică să continue colaborarea cu Radiodifuziunea Română din 1963 până în prezent.

Iti recomandam si: Teatrul Stela Popescu va duce mai departe nobila misiune artistica lasata mostenire de marea actrita 

Stela Popescu incepuse sa moara pe scena, la Gala Femeilor de Succes. Oana Pellea: Publicul a aplaudat, nimeni nu a chemat salvarea

Decesul actritei Stela Popescu a fost cauzat de un accident vascular cerebral

În paralel, susține și o colaborare cu Revista Românească, sub condeiul lui Mihai Maximilian, cu care avea să se căsătorească în 1969, la puțin timp după divorțul de Dan Puican.

Totodată, joacă în celebra serie de spectacole „Boema” de la Grădina Boema, spectacole care se înscriu în peisajul anti-putere pentru vremea aceea, cu succes de public foarte mare. Timp de 24 de ani cât a jucat la Teatrul de Comedie, vara, când se încheia stagiunea teatrală, juca la Revistă la Grădina Boema. La Teatrul de Comedie joacă din 1969 până în 1993, când revine la Teatrul de Revistă „Constantin Tănase”, unde a lucrat până la finalul vieții.

Pe scena Teatrului de Revistă „Constantin Tănase” și pe cea a Teatrului de Comedie, Stela Popescu strălucește în piese precum „Omul care a văzut moartea”, „Mama Boema”, „Boema, slăbiciunea mea” etc. A jucat 18 ani în „Preșul”, 12 ani în „Pețitoarea” și 10 ani în „Plicul”. A avut șansa de a lucra cu mari regizori, precum: Sanda Manu, Ion Cojar, Lucian Giurchescu, Valeriu Moisescu.

Între anii 1971 și 1979 face cuplu, pe scenă și la televiziune, cu Ștefan Bănică. Cât despre longevivul cuplu umoristic Stela – Alexandru Arșinel, care a început în 1979, acesta a fost garanția umorului de calitate.

În 1958, debutează în cinematografie în pelicula „Alo? Ați greșit numărul”. A jucat în peste 25 de filme precum Nea Mărin miliardar , „Pe malul stâng al Dunării albastre” , „În fiecare zi mi-e dor de tine”, etc.

Stela Popescu a făcut o carieră și în televiziune. A jucat în televiziune de la înființare până în prezent, în piese de teatru și emisiuni de divertisment, reușind să transmită ceva din spiritul satiric și contestatar al Revistei prin textele unor scriitori de valoare: Mihai Maximilian, Grigore Pop, Octav Sava sau Dan Mihăescu. TVR a scos pe piață DVD-urile „O stea printre stele” și „Stela și Arșinel” care reunesc o parte dintre aparițile televizate ale Stelei Popescu.

Începând jumătatea anilor ’90, Stela Popescu a fost moderatoarea unor emisiuni TV pentru femei pe posturile TVR, Realitatea și Național TV.

Joacă în serialul TV „Cuscrele” precum și în telenovelele „Războiul sexelor”, „Regina” și „Aniela” în rolul Coanei Chiva. În 2011 revine cu o participare specială în telenovela Iubire și Onoare.

Stela Popescu a adoptat-o pe Doina Maximilian (fiica fratelui soțului său, Puiu Maximilian), de la care are o nepoată, Stanca.

Stela Popescu a fost implicată în acțiuni de binefacere, în cadrul Fundației ”StelaR”, deschisă alături de Alexandru Arșinel. Fundația ”StelaR” organizează în fiecare an Gala Premiilor „Mihai Maximilian”, dedicate memoriei și amintirii unuia dintre cei mai prolifici autori de texte de revistă, care a fost soțul Stelei Popescu.

A scris și o carte de bucate — ”În bucătărie cu Steluța”.

HotWeek.ro este un site exclusivist, care militeaza pentru promovarea valorilor. Te asteptam sa revii pe hotweek.ro! Ne poti citi si pe FacebookTwitter sau Google Plus

Stiri pe aceeasi tema

BOMBA ANULUI? Elena Udrea ar putea fi insarcinata! Incredibil ar fi sa aflam cu cine!

Cristiana Petrariu Bota

VREMEA DE CRACIUN SI REVELION 2019-2020. Prognoza meteo emisa de ANM pentru luna decembrie

Cristiana Petrariu Bota

Moody’s mentine calificativul BBB-/A-3 si reconfirma ratingul de tara al Romaniei cu perpectiva stabila

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult