2.2 C
România
24 noiembrie 2020
Invatamantul obligatoriu din Romania, la un pas de a fi extins de la 11 la 15 ani. EDU CER: Sa faci clasele a XI-a si a XII-a obligatorii este o eroare
Viata bate filmul

ADMITERE FACULTATE 2015 – REZULTATE BAC 2015. ADMITERE 2015 Universitatea Bucuresti, SNSPA, Universitatea Iasi, Cluj si Timisoara

ADMITERE FACULTATE 2015 – REZULTATE BAC 2015. ADMITERE 2015: Absolventii de clasa a 12-a au aflat marti, 7 iulie 2015, rezultatele la examenul de BACALAUREAT 2015, sesiunea iunie-iulie 2015. Potrivit Ministerului Educatiei, promovabilitatea la BAC 2015 la nivelul intregii tari a fost de 66,4%, cu 7 procente mai mult decat rata de anul trecut. Dupa ce se vor potoli emotiile generate de aflarea rezultatelor la BAC 2015, urmeaza un nou hop: ADMITEREA LA FACULTATE 2015.

Rezultatele finale la BACALAUREAT 2015, dupa solutionarea contestatiilor, vor fi afisate in data de 10 iulie 2015, potrivit calendarului publicat de Ministerul Educatiei.

ADMITERE FACULTATE 2015 – REZULTATE BAC 2015. ADMITERE 2015: Absolvenţii îşi pot găsi toate notele pe bacalaureat.edu.ro. REZULTATELE LA BAC 2015 pe Bucuresti arata o rata de promovabilitate de 68%, mai buna decat rata de promovabilitate obtinuta la BAC anul trecut.

REZULTATE BACALAUREAT 2015 BUCURESTI. NOTE REZULTATE EDU.RO LA BAC 2015. 7 iulie 2015

REZULTATE BACALAUREAT 2015, ADMITERE FACULTATE 2015. CALENDAR BAC ADMITERE 2015: Pe judeţe, cel mai ridicat procent de promovare s-a înregistrat în judeţele Cluj (82,18%), Braşov (78,74%), Bacău (78,34%) şi Sibiu (76,81%). Rata de promovare în Bucuresti este de 68%, superioară cu 9,7% celei de anul trecut. Singurele judeţe cu o rată de promovare la BAC 2015 sub 50% sunt Giurgiu (36,06%), Ilfov (40,92%) şi Teleorman (42,73%).

ADMITERE FACULTATE 2015: Marile universităţi de stat din România şi-au publicat deja pe site-uri ofertele pentru anul universitar următor. Ca şi anul trecut, o parte dintre facultăţi îşi vor selecta studenţii pe baza unui examen de admitere, în timp ce altele în funcţie de media de la Bac.

ADMITERE FACULTATE 2015: Multe dintre universitati păstrează modelul deja consacrat în ultimii ani acceptând studenţi pe baza mediei de la examenul de Bacalaureat la care se adaugă un eseu motivaţional, scrie Adevarul. De exemplu, Academia de Studii Economice a decis să meargă în continuare pe acest model de înscriere, după ce în 2013 la cele mai multe specializări nu s-au ocupat locurile.

Iti recomandam: REZULTATE BACALAUREAT 2015 NOTE EDU.RO. PESTE 66% DINTRE ELEVI AU LUAT BAC-UL

ADMITERE FACULTATE 2015: La Universitatea Bucureşti oferta este pentru toate gusturile: o parte dintre facultăţi îşi vor selecta studenţii în urma unui examen de admitere, cele mai multe alegând însă să şi-i aleagă în funcţie de media de la examenul de maturitate.

Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSA) a decis să organizeze examen de admitere la aproape toate specializările, iar Politehnica merge 100% pe examen. Rectorii se aşteaptă ca şi anul acesta să fie concurenţă mare la specializările din domeniile IT şi telecomunicaţii, la Drept, Limbi Străine şi Geografie. Tocmai de aceea, mai multe universităţi au primit câte 10 locuri în plus la buget, la specializarea Informatică. Şi Medicina rămâne în topul celor mai căutate universităţi, pentru oportunităţile de angajare în străinătate care îi atrag pe candidaţi în număr foarte mare.

ADMITERE 2015 – Universitatea din Bucureşti

Mircea Dumitru, rectorul Universităţii din Bucureşti, spune că aici nu sunt diferenţe faţă de admiterea de anul trecut. Pe scurt, la majoritatea facultăţilor se intră pe baza mediei de la Bac şi a unui eseu motivaţional în care candidaţii explică de ce vor să urmeze cursurile respectivei specializări.

Singurele facultăţi care organizează examen de admitere sunt Facultatea de Psihologie, specializarea psihologie, Facultatea de Matematică-Informatică, Facultatea de Fizică, Facultatea de Ştiinţe Politice, Facultatea de Jurnalism, Facultatea de Chimie şi Facultatea de Drept.

“Anul acesta avem mai puţine locuri la licenţă faţă de anul trecut, însă taxele de şcolarizare nu au crescut şi nici taxele de cămin. Ne aşteptăm ca la Geografie, Limbi Străine şi la Drept să fie şi anul acesta competiţie“, a explicat rectorul.

Înscrierile au loc în perioada 9-18 iulie, iar examenele de admitere se susţin în perioada 16-25 iulie şi rezultatele se afişează până pe 28 iulie. Cea mai mare taxă de înscriere este de 330 lei la Facultatea de Drept, iar Facultatea de Teologie Ortodoxă, cea de Limbi şi Literaturi Străine şi cea de Psihologie au taxe de înscriere de 250 de lei. La Geografie, taxa de înscriere este de 200 de lei. În rest, taxele variază între 80 şi 150 de lei.

În total, Universitatea din Bucureşti are 4.445 de locuri la buget, la licenţă, cele mai multe fiind alocate facultăţilor de Litere şi Limbi şi Literaturi Străine (aproape 500 la fiecare).

ADMITERE 2015 – Admiterea la SNSPA pe bază de examen

La Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) din Bucureşti se organizează examen de admitere la aproape toate facultăţile. Astfel, la specializările Administraţie publică şi Administraţie europeană de la Facultatea de Ştiinţe Administrative, examenul de admitere, care constă într-un test grilă cu 30 de întrebări, va consta în proporţie de 80% la media de admitere, restul de 20% fiind media de Bac. Testul grilă se susţine la o disciplină la alegere din: Economie, Geografie, Istorie, Limba Română, Limba Engleză sau Democraţie şi Stat de Drept.

La specializarea Administraţie publică, în schimb, media de la Bac va conta în proporţie de 80%, iar restul de 20% reprezintă nota obţinută la un eseu scris şi depus de candidat în dosarul de concurs. La Facultatea de Ştiinţe ale Comunicării din cadrul SNSPA se intră pe bază de examen, care se susţine la alegere la una dintre disciplinele: Limba şi Literatura Română, Istorie, Economie sau Psihologie.

De asemenea, şi la facultăţile de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale şi Studii Europene se intră pe bază de examen. Admiterea la ASE, pe baza mediei de la Bac Academia de Studii Economice (ASE) continuă şi anul acesta să-şi aleagă studenţii pe baza mediei de la Bac şi a unui eseu motivaţional, examen scris fiind numai la specializările cu predare în limbi străine.

Înscrierile se fac în perioada 13 – 17 iulie, iar repartizarea este anunţată pe 22 iulie. „Admiterea de anul acesta este identică cu cea de anul trecut, avem aceleaşi specializări la care admiterea se face pe baza mediei de la Bac şi a unui eseu motivaţional. În acest eseu, candidaţii trebuie să motiveze de ce vor să vină la ASE, dacă doresc sau nu să îşi continue studiile cu un masterat tot la ASE, sau dacă vin cu pregătire prealabilă, adică dacă au terminat un liceu de profil economic“, a explicat rectorul ASE, profesorul Pavel Năstase.

În continuare, el a adăugat că numărul de locuri rămâne aproape neschimbat anul acesta, adăugându-se doar 10 locuri în plus la buget la specializarea Informatică Economică, care este foarte căutată. „În ultimii ani, specializările care ţin de domeniul IT sunt cele mai căutate de către studenţi şi angajatori deopotrivă. În România, noi avem un deficit de aproape 50% pe piaţa forţei de muncă, iar absolvenţii de IT sunt la mare căutare, găsindu-şi repede un loc de muncă“, a mai arătat rectorul.

ADMITERE 2015 – Politehnica merge doar pe examen de admitere

La rândul lor, reprezentanţii de la Politehnică anunţă că la facultăţile acestei universităţi se intră doar pe bază de examen. „Mergem pe aceeaşi formulă de anul trecut la admitere. Cele mai căutate facultăţi sunt Automatica şi Telecomunicaţiile, dar şi Chimia Aplicată şi Ingineria medicală.

Examenul de admitere constă în două probe şi se organizează la toate cele 15 facultăţi ale Politehnicii, iar la licenţă avem în jur de 5.000 de locuri“, a explicat rectorul Mihnea Costoiu, care a adăugat că înscrierea la concursul de admitere este 100 de lei pentru toate facultăţile, iar taxa de şcolarizare de 4.000 de lei.

ADMITERE 2015 – 950 de locuri bugetate la Medicină

În anul universitar următor vor fi disponibile 950 de locuri bugetate de stat la toate cele patru facultăţi din cadrul UMF Bucureşti, 470 de locuri fiind destinate absolvenţilor de liceu care sunt dispuşi să achite taxa de 9.000 de lei impusă de universitate. Concret, la Facultatea de Medicină vor fi disponibile 510 locuri bugetate, la Facultatea de Medicină Dentară candidaţii se vor lupta pentru unul din cele 130 de locuri disponibile la fără taxă, în timp ce la Facultatea de Farmacie vor fi scoase la concurs 140 de locuri bugetate de stat. La Facultatea de Asistenţă medicală generală şi Moaşe sunt bugetate 170 de locuri.

ADMITERE 2015 – UBB CLUJ 10 locuri în plus la Informatică

Şi Universitatea „Babeş-Bolyai“ din Cluj şi-a suplimentat locurile la Informatică. „Înscrierile se fac în perioada 14-30 iulie şi s-a păstrat modalitatea de admitere de anul trecut: pe baza mediei de la Bac, a unui eseu motivaţional şi a unui examen de admitere, în funcţie de facultate. În total avem 4.840 de locuri la universitate şi cea mai mare cerere e pe zona de informatică. Specializările cu mulţi candidaţi pe loc sunt Informatică, Comunicare şi Kinetoterapie.

De asemenea, Geografia e la mare căutare pentru Turism şi în top se mai află şi Kinetoterapia“, a explicat prorectorul Ana Soos care a adăugat că au fost acordate 10 locuri în plus la buget, la Informatică. UBB a introdus anul acesta şi patru specializări noi cu predare în limba germană sau engleză. Spre exemplu, la Geografie se va preda Turism în limba germană, iar la Istorie au fost introduse studiile de securitate în limba engleză. De asemenea, trebuie menţionat că UBB are printre cele mai mici taxe de şcolarizare, între 2.000 – 3.000 de lei pe an.

Sesiunea iunie-iulie 2015

25 – 29 mai 2015 Înscrierea candidaţilor la prima sesiune de examen

29 mai 2015 Încheierea cursurilor pentru clasa a XII-a/a XIII-a

8 – 10 iunie 2015 Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A

10 – 12 iunie 2015 Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B

15 – 19 iunie 2015 Evaluarea competenţelor digitale – proba D

22 – 26 iunie 2015 Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională – proba C

29 iunie 2015 Limba şi literatura română – proba E)a) – probă scrisă

30 iunie 2015 Limba şi literatura maternă – proba E)b) – probă scrisă

1 iulie 2015 Proba obligatorie a profilului – proba E)c) – probă scrisă

3 iulie 2015 Proba la alegere a profilului şi specializării – proba E)d) – probă scrisă

7 iulie 2015 Afişarea rezultatelor (până la ora 12:00)

7 iulie 2015 Depunerea contestaţiilor (orele 12:00 – 16:00)

8 – 9 iulie 2015 Rezolvarea contestaţiilor

10 iulie 2015 Afişarea rezultatelor finale

BACALAUREAT 2015 – Sesiunea de toamna

13 – 17 iulie 2015 Înscrierea candidaţilor la a doua sesiune de examen

17-18 august 2015 Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A

17-18 august 2015 Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B

18 -19 august 2015 Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională – proba C

20 – 21 august 2015 Evaluarea competenţelor digitale – proba D

24 august 2015 Limba şi literatura română – proba E)a) – proba scrisă

25 august 2015 Limba şi literatura maternă – proba E)b) – probă scrisă

26 august 2015 Proba obligatorie a profilului – proba E)c) – probă scrisă

28 august 2015 Proba la alegere a profilului şi specializării – proba E)d) – probă scrisă

31 august 2015 Afişarea rezultatelor (până la ora 12:00) şi depunerea contestaţiilor (orele 12:00 – 16:00)

1-2 septembrie 2015 Rezolvarea contestaţiilor

3 septembrie 2015 Afişarea rezultatelor finale

Stiri pe aceeasi tema

BAHAR VIATA FURATA EPISODUL 87 REZUMAT, 22 IUNIE 2016. Bahar e in pericol, Efsun si Arda o termina psihic pe Hulya

Delia Ion

LEGEA PAMANTULUI EPISODUL 28 REZUMAT, 12 MAI 2015. Minciuna lui Zilan este data in vileag

Delia Ion

ROMANII AU TALENT 2016. LIVE. Momente explozive la Pro TV. Preselectii ROMANII AU TALENT – 19 FEBRUARIE 2016

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult