Politisti romani, in premiera intr-o misiune de suport operativ in Cehia pentru a acorda asistenta cetatenilor romani
Examene

ADMITERE POLITIE 2018 – Concursurile la scolile de Politie vor fi organizate mai devreme

ADMITERE POLITIE 2018 – Concursurile la scolile de Politie vor fi organizate mai devreme, informeaza Ministerul Administratiei si Internelor (MAI). Astfel, in 2018 va fi organizata in premiera o sesiune de admitere in scolile de agenti de politie si subofiteri, respectiv in luna ianuarie, iar dosarele de inscriere se depun pana pe 15 decembrie. Decizia vine in conformitate cu pachetul de masuri aprobat de ministrul de Interne Carmen Dan, pentru diminuarea deficitului de personal. Cele mai multe locuri sunt la Scoala de Politie din Campina. 

Vor fi scoase la concurs 2.880 de locuri, dintre care 1.600 pentru agenți de poliție, 700 pentru subofițeri jandarmi, 300 pentru subofițeri pompieri și 280 pentru polițiști de frontieră.

Locurile scoase la concursurile de admitere sunt comune – femei și bărbați, cu excepția celor aprobate la Școala de Subofițeri și Protecție Civilă ”Pavel Zăgănescu” Boldești, care sunt doar pentru bărbați.

Recrutarea candidaților se realizează, în funcție de domiciliu, respectiv reședința acestora, de către departamentele de resurse umane de la nivelul unităților teritoriale și centrale ale Inspectoratului General al Poliției Române, Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, Inspectoratului General al Jandarmeriei și Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

Cererile-tip de înscriere pentru admitere în sesiunea ianuarie 2018 se depun de către candidați la departamentele de resurse umane până la data de 5 decembrie 2017. Candidații depun documentele necesare pentru constituirea dosarelor de recrutare, inclusiv actele de studii corespunzătoare.

Tematica și bibliografia de concurs, etapele de înscriere a candidaților și planificarea probelor de concurs se vor afișa pe site-ul oficial al fiecărei unități de învățământ.

Școlile postliceale ale MAI organizează concursurile de admitere în perioada 13 – 21 ianuarie 2018, conform graficelor stabilite la nivelul fiecărei școli.

Proba de verificare a cunoștințelor constă într-un test scris. Pe lângă testul scris, candidații vor avea de trecut probele sportive, testul psihologic și evaluarea medicală.

Şcolile care vor organiza sesiunea de admitere din ianuarie 2018:
Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” din Câmpina – 1300 locuri
Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” din Cluj-Napoca – 300 locuri
Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu” din Oradea – 280 locuri
Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” din Drăgăşani – 350 locuri
Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi „Petru Rareş” din Fălticeni – 350 locuri
Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” – Boldeşti – 300 locuri

Stiri pe aceeasi tema

UMF Iasi a inceput inscrierile online! Ce presupune Admiterea la Medicina 2016

Cristiana Petrariu Bota

ISJ si Palatul Copiilor din Iasi au organizat un eveniment dedicat copiilor si tinerilor cu dizabilitati

Ioana Badulescu

UMF Iasi, anunt important pentru studentii care doresc sustinere pentru orientarea in cariera

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult