22.8 C
România
4 octombrie 2023
Universitatea din Bucuresti se alatura UBB Cluj si cere demiterea ministrului Educatiei: Actiunile sale au afectat grav sistemul de invatamant superior
Examene

ADMITERE UB 2016. Concurenta mare la Limbi Moderne, Administrarea Afacerilor, Geografie si Cibernetica economica

Admiterea 2016 aduce o concurenta mai scazuta la Universitatea Bucuresti (UB), fata de anii trecuti, dar o specializare inregistreaza o concurenta de 75,9 candidati pe loc. Cele mai căutate specializari sunt Limbi Moderne, Administrarea Afacerilor, Geografie si Cibernetica economica. Si Academia de Studii Economice are o concurenta de 3,02 candidati pe loc.

Astfel, peste 20.000 de candidati şi-au depus dosarele in sesiunea din iulie pentru admiterea la studii de licenta la facultatile din cadrul Universitatii din Bucureşti. Cele mai căutate specializări la Admiterea din 2016 sunt Limbi Moderne Aplicate (75,9 candidaţi pe loc), Administrarea Afacerilor şi Geografia Turismului (8,7 candidaţi pe loc), dar în comparaţie cu anii trecuţi concurenţa a scăzut.

ADMITERE 2016. La Academia de Studii Economice s-au înscris peste 8.500 de candidaţi, concurenţa medie la buget fiind de 3,02 candidaţi pe loc. Cea mai mare concurenţă se înregistrează în domeniul Cibernetică economică, 8,43 de candidaţi pe loc.

La specializarea Limbi Moderne Aplicate, unde pentru 10 locuri la buget se lupta 759 de candidati, adica 75,9 pe loc, admiterea se face in functie de media de la Bac, iar facultatea mai pune la dispozitie alte 260 de locuri cu taxa, la aceasta specializare.

Concurenta la facultatile UB

Facultatea de Administratie si Afaceri: 5,8 candidati/loc. Cea mai cautata specializare: Administrarea Afacerilor (8,7 candidati/loc).

Facultatea de Biologie: 5,4 candidati/loc. Cele mai cautate specializari: Biochimie (8,2 candidati/loc), Biologie (6 candidati/loc).

Facultatea de Chimie: 2,2 candidati/loc.

Facultatea de Drept: 4,1 candidati/loc.

Facultatea de Fizica: 1,5 candidati/loc.

Facultatea de Filosofie: 1 candidat/loc.

Facultatea de Geologie si Geofizica: 1 candidat/loc.

Facultatea de Geografie: 6,6 candidati/loc. Cele mai cautate specializari: Geografia turismului (8,7 candidati/loc), Hidrologie si Meteorologie (7,8 candidati/loc), Planificare teritoriala (7,8 candidati/loc), Cartografie (6,9 candidati/loc), Geografie (6,7 candidati/loc).

Facultatea de Istorie: 2,8 candidati/loc. Cea mai cautata specializare: Relatii Internationale si Studii Europene (4,5 candidati/loc).

Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii: 7,1 candidati/loc.

Facultatea de Litere: 2,4 candidati/loc. Cele mai cautate specializari: Comunicare si Relatii Publice (4,2 candidati/loc), Limba si Literatura Romana – Limba si Literatura Moderna (3,3 candidati/loc).

Facultatea de Limbi si Literaturi Straine: 8,2 candidati/loc. Cele mai cautate specializari: Limbi Moderne Aplicate (75,9 candidati/loc), Limba si Literatura Italiana (25,5 candidati/loc), Limba si Literatura Portugheza (22,7 candidati/loc), Limba si Literatura Rusa (17 candidati/loc), Studii Americane (11,3 candidati/loc), Limba si Literatura Japoneza (10 candidati/loc), Traducere si Interpretare (9,9 candidati/loc), Limba si Literatura Neogreaca (9,7 candidati/loc), Limba si Literatura Araba (6,3 candidati/loc), Limba si Literatura Chineza (4,2 candidati/loc).

Facultatea de Matematica si Informatica: 7,4 candidati/loc. Cele mai cautate specializari: Calculatoare si tehnologia informatiei (15 candidati/loc), Informatica (5,5 candidati/loc).

Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei: 3,5 candidati/loc. Cea mai cautata specializare: Psihologie (6,8 candidati/loc).

Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala: 3,9 candidati/loc. Cea mai cautata specializare: Resurse umane (7,9 candidati/loc)

Facultatea de Stiinte Politice: 3,9 candidati/loc. Cele mai cautate specializari: Studii de Securitate (6,1 candidati/loc), Relatii Internationale si Studii Europene (5,5 candidati/loc).

Data limita de afisare a rezultatelor la Admiterea 2016 din cadrul UB este 29 iulie.

Iti recomandam si: ADMITERE ACADEMIA DE POLITIE 2016. Inscrieri la Facultatea de Politie, Jandarmi si Pompieri

Related posts

Fiecare Copil in Gradinita, un proiect pilotat de OvidiuRo, a devenit lege

Lucy Ionesco

ADMITERE 2016 SNSPA. Te poti inscrie pentru sesiunea de preadmitere din aprilie

Lucy Ionesco

Editura Didactica si Pedagogica, care va edita manuale scolare, va fi reorganizata in societate pe actiuni

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult