Admiterea in liceu pe baza de examen ar putea fi reintrodusa

Corina Alexandru
By Corina Alexandru aprilie 24, 2015 18:40

Admiterea in liceu pe baza de examen ar putea fi reintrodusa

Sindicatele din invatamant lucreaza la un proiect de lege care vizeaza, in principal, reintroducerea exemenului de admitere la liceu, eliminarea finantarii scolilor prin costul standard per elev şi posibilitatea pensionarii la cerere a personalului didactic.

Sindicatele din invatamant  vor o noua clasa a salarizarii, cu mai putine clase salariale, avand exemplul tentativei de a creste salariile debutantilor cu 10%, cand s-a ajuns in situatia ca debutantul sa aiba salariul mai mare decat al unui professor cu grad didactic definitive sau chiar cu grad didactic II.

Potrivit Ministrului Delegat pentru Dialog Social, Liviu Marian Pop, “in momentul de fata in 20 de judete o hotarare a instantei spune ca se aplica intr-un fel salarizarea , in alte 20 de judete in alt altfel si trebuie gasita o solutie pentru a rezolva aceasta problema. In acelasi timp sunt probleme legate de normativ si de toate celelalte, lucru care nu se poate rezolva de azi pe maine”.

O noua intalnire intre Sindicatele din invatamant si reprezentanti ai guvernului este programata a se desfasura la finalul lunii mai, iar data limita a noului proiect pentru o eventuala noua lege a invatamantului ar trebui sa fie 30 iunie.

 

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.