Admiterea la liceu si facultate ar putea fi reintrodusa in Legea Educatiei, incepand cu anul 2020-2021. Cum reactioneaza asociatiile de parinti

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota ianuarie 30, 2019 11:23

Admiterea la liceu si facultate ar putea fi reintrodusa in Legea Educatiei, incepand cu anul 2020-2021. Cum reactioneaza asociatiile de parinti

Admiterea la liceu si facultate ar putea fi reintrodusa in Legea Educatiei Nationale, incepand cu anul 2020-2021. Parlamentarii din grupul PNL vor sa modifice Legea Educatiei si sa reintroduca examenul de admitere la liceu si facultate, incepand cu anul 2020-2021. Liberalii sustin ca schimbarea ar creste competitia intre elevi si ar revigora invatamantul profesional. 

„Pentru inceputul noii sesiuni parlamentare, PNL lanseaza in dezbatere publica – pentru ca ulterior sa depuna initiative legislative – urmatoarele proiecte: modificarea Legii educatiei nationale, astfel incat sa fie reintrodus examenul la finalul clasei a VIII-a pentru intrarea la liceu si examenul de admitere la facultate. De asemenea, PNL propune dublarea numarului de consilieri scolari, astfel incat scolile sa poata sa asigure prin consilieri indrumarea copiiilor pentru cel mai bun traseu educational. Tot pe educatie, PNL va depune o initiativa legislativa pentru ca fiecare scoala sa beneficieze de cabinet medical dotat si cu asigurarea personalului de specialitate”, a declarat liderul deputatilor liberali, Raluca Turcan.

Federatia Nationala a Asociatiilor de Parinti sustine propunerea prin care se revine la sistemul de dinainte de 1990, spune la RFI, Iulian Cristache, presedintele Federatiei. Totusi, puncteaza acesta, “trebuie sa vorbim, practic, de un pachet de masuri, nu numai de introducerea examenului de admitere in clasa a 9-a”.

“Trebuie sa modificam programele scolare, sa avem o finantare corespunzatoare dar si o resursa umana calificata”, mai spune Iulian Cristache.

 

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.