ADMITERE LICEU 2017
Examene

Admiterea la liceu va fi simplificata, anunta Ministerul Educatiei

Admiterea la liceu va fi simplificata. Ministerul Educatiei a anuntat, miercuri, ca metodologia de admitere la liceu trebuie regandita in asa fel incat parintii sa nu mai alerge cu dosarele la sute de kilometri pentru a inscrie copilul la un liceu din Bucuresti sau din alt judet, ci sa il poata inscrie in format electronic direct de la unitatea de invatamant unde a terminat scoala gimnaziala.

„Ceea ce se întâmplă zilele acestea la o școală din București, în care elevii și părinții fac suta de kilometri pentru a se înscrie la un liceu în Capitală, este un lucru inuman din punctul meu de vedere și, alături de colegii mei din minister, de inspectorii școlari și toți colegii din inspectorate, trebuie să regândim metodologia de admitere în liceu și nu numai, în sensul în care să nu alerge persoanele cu dosarele, să alerge hârtiile, pentru că suntem în perioada de alfabetizare digitală, dacă o pot numi așa, și cred că trebuie să găsim instrumentele electronice în așa fel încât să ușurăm viața fiecărui cetățean. Nu văd o problemă astăzi ca la o școală dintr-o comună elevii care au absolvit clasa a VIII-a să nu stea cu dirigintele și cu părintele și să completeze o fișă de înscriere la un liceu din Capitală sau alt județ. De ce este nevoie să vină cu dosarul la înscrieri și toate celelalte? Simplificăm procedura. Din punctul meu de vedere nu trebuie să vină oamenii 300 — 1.000 de km pentru a înscrie un copil la liceu”, a declarat miercuri ministrul Educatiei, Liviu Pop.

De interes: Ministerul Educatiei anunta modificari importante la Legea Educatiei, ce vizeaza invatamantul gimnazial, liceal si universitar. Se schimba aproape jumatate din actualele prevederi

Ministerul Educatiei anunta schimbari majore in invatamant. Fara examen de admitere la liceu?

Bacalaureat diferentiat, calificare in invatamantul profesional si masterat didactic pentru profesori

Potrivit acestuia, documentele privind înscrierea la liceu ar putea fi completate la școala de la care provine elevul, prelucrate prin centrul județean, iar apoi să ajungă la București unde să fie procesate.

„Documentele să le completeze la școala de la care provine, să fie prelucrate prin centrul județean și să ajungă direct la centrul București pentru a fi procesate aici. Este o procedură în cadrul metodologiei. Încercăm să simplificăm procedurile pentru a nu alerga cetățenii, să alergăm hârtiile”, a explicat ministrul Educației.

ADMITERE LICEU 2017 BUCURESTI. Inscrierea candidatilor din alte judete la admiterea in licee din Bucuresti se face la un centru special

Articole asemănătoare

Invatamantul obligatoriu ar putea fi extins la 15 clase, liceul ar urma sa devina obligatoriu peste doi ani

Lucy Ionesco

Universitatile din Romania sustin nominalizarea lui Valentin Popa la Ministerul Educatiei

Ioana Badulescu

Noul plan-cadru pentru gimnaziu aprobat de Ministerul Educatiei, un compromis lipsit de viziune

Lucy Ionesco