Politica

Adrian Bold, arhitectul sef al Capitalei, a fost demis pentru ca a incalcat regulamentul. Neoficial, Bold ar fi refuzat sa semneze niste PUZ-uri dorite de ”mafia imobiliara” din Primaria Capitalei

Arhitectul sef al Capitalei, Adrian Bold, a fost demis de primarul Gabriela Firea pentru ca ar fi incalcat Regulamentul de Organizare si Functionare. Propunerea a venit de la Comisia de Disciplina a PMB, pe motiv ca acesta a refuzat sa-si indeplineasca atributiile de serviciu. Neoficial, Adrian Bold ar fi refuzat sa semneze mai multe PUZ-uri dorite de ”mafia imobiliara” din Primaria Capitalei. 

Reprezentantii Primariei Capitalei sustin ca Adrian Bold a fost demis în urma unei propuneri venite de la Comisia de disciplină a PMB, pentru că acesta a refuzat să își îndeplinească atribuțiile de serviciu. Eliberarea sa din functie a fost decisa de primarul General, Gabriela Firea, la propunerea Comisiei de disciplină, întrunite la nivelul Primăriei Municipiului București (PMB).

Conform raportului Comisiei, „în urmă deliberării, Comisia de disciplină a constatat că funcționarul public se face vinovat potrivit art.77, alin.2 lit. i de ‘refuzul de a îndeplini atribuțiile de serviciu’ și litera j de ‘încălcarea prevederilor legale referitoare la îndatoriri’ din Legea nr. 188/1999 privind statutul funcționarilor publici cu modificările și completările ulterioare și propune sancționarea domnului Adrian Bold cu destituirea din funcția publică, în conformitate cu art.77, alin (3) lit. e din Legea nr 188/1999 privind Statutul funcționarilor publici, cu modificările și completările ulterioare”.

Ce se ascunde in spatele demiterii lui Adrian Bold

Oficial, arhitectul șef al Capitalei, Adrian Bold, a fost destituit pentru că ar fi încălcat Regulamentul de Organizare și Funcționare. Neoficial, el ar fi încălcat consemnul ”duamnei”, scriu jurnalistii de la Cotodianul.

Mai exact, Bold ar fi refuzat să semneze niște PUZ-uri dorite de ”mafia imobiliară” din Primăria Capitalei. Raportul Comisiei de disciplină, în care reclamant este chiar Gabriela Firea, a fost afișat la etajul al doilea al Primăriei la avizierul Direcției Managementul Resurselor Umane. Astfel, toți angajații pot să ia aminte ce li se poate întâmpla celor care sunt neascultători și nu respectă ”consemnul”.

La sesizarea primarului general, Gabriela Firea, arhitectul șef a fost adus în fața Comisiei de disciplină pentru că ”și-a delegat atribuțiile altor persoane din subordine”. În concepția lui Firea acest lucru echivalează cu ”refuzul de a îndeplini anumite sarcini de serviciu care îi revin de drept”.

Al doilea cap de acuzare se referă la implicarea lui Bold în soluționarea solicitării Ministerului de Externe, care vrea un teren pe care să construiască un nou sediu. Bold și-a permis să poarte discuții cu reprezentanții MAE fără să solicite prezența primarului general, ”ceea ce nu respectă circuitul legal al documentelor”. MAE a solicitat terenul pe care se află actualul depou de tramvaie din spatele Guvernului pentru a-și putea construi un sediu nou.

Stiri pe aceeasi tema

LEGEA PENSIILOR MILITARE, discutata in sedinta coalitiei de guvernare PSD – ALDE

Ioana Badulescu

Rezultatele finale oficiale ale alegerilor europarlamentare 2019. Prezenta record la urne

Partidul AUR a decis sa nu valideze mandatul de parlamentar al lui Francisc Toba

Delia Ion

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult