Social

Adrian Iovan ar mai fi trait cateva ore de la accident. Cum vor plati autoritatile, care trebuiau sa-si faca treaba?

Coordonatorul echipei de salvatori din Apuseni a dezvaluit, la Romania TV, ca Adrian Iovan ar mai fi trait cateva ore de la accident, el strigand neincetat dupa ajutor „Salvaţi-mă şi pe mine!”. Poate alta era soarta celor care au murit in accident, Adrian Iovan si Aura Ion, daca autoritatile si-ar fi facut treaba si ar fi ajuns la timp la locul accidentului. Amintim ca Aura Ion a fost gasita cu lacrimile inghetate pe fata, iar Adrian Iovan a murit asa cum a trait: cu mana pe mansa.

Coordonatorul echipei de salvatori din Apuseni, Corneliu Olar, a vorbit în cadrul emisiunii „România, acum” de la Romania TV despre tragedia aviatică, și a susținut faptul că „spre dezamăgirea noastră n-am putut salva încă două vieți”.

Aeronava implicată în accidentul aviatic din munții Apuseni la începutul anului 2014 s-a confruntat cu un givraj sever la nivelul carburatoarelor, ceea ce a determinat oprirea motoarelor, a declarat, luni, într-o conferință de presă, Eugen Suciu, investigator în cadrul Centrului de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile /CIAS/ și unul dintre membrii echipei de investigare.

Raport privind accidentul din Muntii Apuseni: Deciziile lui Adrian Iovan si vremea rea au dus la prabusire. DOCUMENT CIAS

Căutările avionului au fost începute de moți în toată raza munților Apuseni. „Peste 300 de moți au plecat seara în zonă. Nu ne-a informat nimeni unde căzuse avionul. S-a localizat după ce au ajuns salvatorii noștri acolo. Am ajuns din instinct, din noroc pentru supraviețuitori. Cred că bunul Dumnezeu a vrut pe câțiva să îi țină în viață și pe câțiva să îi ia”.

Întrebat dacă Aura Ion și Adrian Iovan erau în viață în momentul în care salvatorii au ajuns, Olar a răspuns afirmativ, potrivit B1.

„Aura era în viață. Au ajuns trei salvatori. Din spusele lor, încă spunea doctorul Zamfir că o perioadă mai lungă striga Iovan . Era prins, încarcerat în fiarele avionului”, a povestit coordonatorul.

„Salvatorii noștri au luat pe cei care mai erau în viață. Aura era în viață. Din ce au declarat medicii și supraviețuitorii, Iovan a mai trăit, poate, și câteva ore”.

Întrebat ce crede că s-a întâmplat de echipele de salvare au ajuns atât de târziu, Olar a subliniat că „să spunem o eroare. Vinovații sunt aceia care trebuiau să își facă treaba. Noi am acoperit o parte, am reușit să facem noi ce trebuiau să facă instituțiile. Erau și ei derutați. Nu aveau o comandă precisă că acolo se găsește avionul. Profesional nu-s de meseria asta. Ne așteptam și la asta „.

„Bine ar fi să fi învățat câte ceva. Sunt sceptic. N-am văzut concret că s-a luat o măsură. Ar fi bine să prevenim înainte de a se întâmpla”, a conchis bărbatul.

Stiri pe aceeasi tema

LOTO 6 DIN 49 LIVE ONLINE 8 DECEMBRIE 2016. Report de peste 10 milioane de lei la 6 DIN 49

Bogdan

SCOLI INCHISE in 10 judete. Se fac ore pe 20 ianuarie 2016? Scoli inchise in Tulcea, Constanta, Ialomita, Vrancea, Galati si alte 5 judete

Cristiana Petrariu Bota

Ministerul Educatiei le solicita inspectorilor scolari sa intensifice activitatile de inspectie si monitorizare a activitatilor didactice din mediul online

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult