Adrian Nastase cere Guvernului sa inaspreasca pedepsele pentru violul in grup
Politica

Adrian Nastase cere Guvernului sa inaspreasca pedepsele pentru violul in grup

Fostul premier Adrian Nastase cere Guvernului sa propuna, la initiativa Ministerului de Justitie, o inasprire a pedepselor pentru violul in grup. Adrian Nastase a venit cu aceasta propunere intr-o postare facuta pe blogul sau personal.

Va prezentam mai jos postarea integrala a lui Adrian Nastase.

Zilele astea, am asteptat ploaia. La Cornu, aerul e fierbinte in timpul zilei. Stiu ca porumbul si floarea-soarelui, peste tot in tara, sufera. Iarba se ingalbeneste iar frunzele pomilor incep sa cada. Pamantul e greu de arat si culturile de anul acesta dar si cele de anul viitor vor suferi. Va fi multa suparare la agricultori. In 1989 erau irigate vreo 2 milioane de hectare. Apoi, dalele de la canale au fost furate, pompele distruse de cei care nu au inteles diferenta intre proprietate si exploatarea in comun a pamantului. In 2004, ajunsesem, inapoi, pe la un milion de hectare irigate. Acum, mai sunt vreo 300 de mii de hectare cu sisteme de irigatii dar costurile sunt foarte mari.. Ar fi trebuit subventionata electricitatea pentru pompele de irigatii. Nu stiu daca s-a luat masura asta.

Ma bucura insa masurile anuntate de ministrul educatiei – micsorarea numarului de materii pentru clasele 11 si 12, in vederea specializarii pentru facultati sau diverse meserii. In Canada, spre exemplu, poti absolvi liceul daca obtii 30 de credite – 16 obligatorii si 14 optionale. Sper ca si sindicatele sa fie de acord cu aceste propuneri.

In ceea ce priveste sensibilitatea publica a temei violurilor, guvernul ar putea, simplu, sa propuna, la initiativa ministrului justitiei, o inasprire a pedepselor, in mod special pentru violul in grup. S-ar vedea ca executivul este receptiv la un semnal public. Altfel, tema va fi tinuta in continuare pentru ca e vara si e seceta, inclusiv la televiziuni…

Stiri pe aceeasi tema

Primarii si-ar putea pierde mandatul daca refuza sa arboreze drapelul national

Cristiana Petrariu Bota

Premierul Ciolos despre riscul de atentate la EURO 2016

Cristiana Petrariu Bota

PSD inregistreaza datorii record, in sedintele Comitetului Executiv nu a fost gasita pana acum „solutia magica”

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult