Adrian Nastase vorbeste despre scandalul Panama Papers: Lista celor care si-au ascuns averile este impresionanta
Politica

Adrian Nastase, despre stagiul militar obligatoriu: Un proiect binevenit

Adrian Nastase a scris pe blogul sau personal un material in care face referire la actuala situatie geopolitica din Romania si din regiune si la posibilitatea ca stagiul militar sa devina obligatoriu. Amintim ca serviciul militar ar putea sa fie reintrodus in Romania, insa nu va fi obligatoriu, ci pe baza de voluntariat. Mircea Dusa, ministrul Apararii, le-a ceruty parlamentarilor sa treaca rapid legea prin care armata ar putea sa pregateasca voluntari.

Rezervistii voluntari vor fi oamenii pe care armata se va baza in cazul in care se declara stare de mobilizare, de asediu sau de razboi. Cei care vor sa aiba acest statut trebuie sa participe neconditionat la misiuni interne si externe, sa anunte unitatea militara daca parasesc domiciliul pentru mai mult de 48 de ore si sa pastreze cu strictete secretul militar.

„Oare nu vedem ce se intampla in jurul nostru, nu intelegem ca vom ajunge sa cheltuim putinii bani pe care-i mai avem in buget pentru a cumpara cateva avioane, in perspectiva reintroducerii serviciului militar obligatoriu, pentru ca industria de armament din tarile occidentale sa-si poata continua activitatea si zonele de influenta sa fie reimpartite?

Oare nu intelegem ca Romania a capatat un alt statut dupa incheierea Primului Razboi Rece si ca noi participam acum la aplicarea Doctrinei Truman, dupa ce, ani de zile, am suportat-o?”, a scris Adrian Nastase pe blog.

Doctrina Truman la care se refera Adrian Nastase s-a nascut dintr-un discurs pe care presedintele de-atunci al Statelor Unite l-a tinut in fata congresului american in 1947. Scopul declarat este acela de a furniza asistenta militara, economica si politica oricarei tari democratice care se afla sub o amenintare autoritara interna sau externa.

Cat despre reintroducerea stagiului militar obligatoriu, afirmatiile lui Adrian Nastase vin la doar o saptamana de la declaratia facuta de ministrul Apararii, Mircea Dusa, care a spus ca isi doreste un stagiu militar pe baza de voluntariat. O idee sustinuta atat de Putere, cat si de Opozitie.

”Un astfel de proiect este binevenit. Tinand cont si de intreaga politica din zona, dar si pe alte considerente care tin de o anumita responsabilizare a tinerilor”, a declarat co-presedintele PNL, Vasile Blaga.

Articole asemănătoare

Noul an scolar a inceput. Premierul Ciolos, mesaj catre elevi: Scoala trebuie sa va lase spatiu sa va exprimati

Delia Ion

PSD asteapta ca Tudorel Toader sa-si dea demisia de la Ministerul Justitiei. Premierul a confirmat deja propunerile pentru trei noi ministri

Lucy Ionesco

Guvernul si-ar putea angaja raspunderea pe gratiere, modificarile la Codul Penal si pe Legea raspunderii magistratilor

Lucy Ionesco