0.1 C
România
20 octombrie 2021
Adrian Nastase vorbeste despre scandalul Panama Papers: Lista celor care si-au ascuns averile este impresionanta
Politica

Adrian Nastase: Monica Macovei nu a fost decat o unealta pentru Basescu in lupta cu adversarii politici

Fostul premier Adrian Nastase sustine, intr-o postare pe blogul sau personal, ca Monica Macovei nu a fost decat o unealta pentru fotul presedinte, Traian Basescu, in lupta acestuia cu adversarii sai politici. Reactia lui Nastase vine dupa ce Tribunalul Bucuresti a admis partial apelul Autoritatii Electorale Permanente (AEP), dar a decis ca europarlamentarul Monica Macovei, fost candidat la prezidentiale, sa mai plateasca o data suma de 10.000 de euro, bani din economiile personale cu care Macovei si-a inceput campania electorala si pe care le-a trecut ca imprumut dat de persoana fizica catre candidat.

„Monica Macovei, mentorul ambasadorului Gitenstein de la Proprietatea, a fost condamnata pentru frauda electorală si i s-a confiscat o sumă de bani. Ea a fost condamnată pentru unele materiale de campanie”donate pe baza unor contracte semnate de mandatarul financiar” iar mandatarul financiar, spune „mama” reformei justitiei din Romania, „raspunde pentru asta, potrivit legii”.

Adică – afirmă persoana cu sinecura de la Bruxelles – in cazul său, nu se mai aplica teoria Liviei Stanciu, din dosarul „Afiselor electorale”, in sensul că fiecare candidat „trebuia să stie” cum se finanteaza campania sa electorală. In cazul său, răspunde mandatarul financiar!

Incă o dată, se confirmă faptul că  Macovei nu a fost decât o unealtă pentru Băsescu in lupta cu adversarii politici, lipsită de moralitate, asa cum s-a văzut si in cazul Anei Maria Petrini”, a scris Adrian Nastase pe blogul sau personal.

Macovei: A fost o donatie permisa de lege

”Tribunalul Bucuresti a decis sa admita in parte apelul facut de Autoritatea Electorala Permanenta (AEP) si sa ii dea castig de cauza pe un singur punct: sa imi confiste suma de 10.000 euro pe care eu am donat-o din economiiile mele, bani personali, in perioada anterioara inceperii campaniei pentru alegerile prezidentiale din 2014. Neavand bani inainte de inceperea campaniei, am luat 10.000 de euro din economiile mele, adica am adus bani de acasa, iar acum trebuie sa ii mai platesc o data. Acesti bani au fost inregistrati in mod transparent, ca imprumut, de la mine, ca persoana fizica, catre candidat. Avand in vedere ca persoana care a imprumutat candidatul sunt tot eu, operatiunea a fost, practic, o donatie, permisa de lege”, a precizat Macovei pe Facebook.

Potrivit Monicai Macovei, mandatarul financiar a declarat la AEP si sumele primite inainte de inceperea campaniei, desi legea spune ca se aplica numai in timpul campaniei electorale. ”’De pilda, declararea legala a imprumutului de 10.000 de euro s-a facut pe 14 august 2014, deci inainte de inceperea campaniei electorale, un alt motiv pentru care AEP nu trebuia sa ceara confiscarea acestor bani. Am fost mult mai transparenta decat prevede legea”, subliniaza Macovei.

Monica Macovei a mai aratat ca in octombrie 2015 a castigat pe fond procesul cu AEP, cu exceptia unor materiale de campanie donate pe baza unor contracte semnate de mandatarul financiar, iar mandatarul financiar raspunde pentru asta, potrivit legii.

”Ceea ce am facut in campania electorala de la alegerile prezidentiale a fost, de fapt, sa mutam finantarea electorala de la baroni la cetateni. Si asta in conditiile in care legea era gandita pentru donatori putini si mari, adica sa mentina si incurajeze clientela politica. Desigur, respect decizia judecatoreasca”, a completat Macovei.

Vezi si: Adrian Nastase, despre scutul antiracheta de la Deveselu, Rusia si lipsa unor personaje cheie de la deschiderea oficiala a bazei militare

Adrian Nastase, impresionat de Turcia: Descopar de fiecare data lucruri noi, persoane speciale

Stiri pe aceeasi tema

Premierul Dancila a discutat cu presedintele Iohannis despre mutarea ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim: Nu pot sa spun ce am discutat, a fost o discutie privata

Ioana Badulescu

Presedintele Iohannis ar urma sa se intalneasca cu ministrul Finantelor si ministrul Justitiei. Discutiile vizeaza rectificarea bugetara

Ioana Badulescu

PNL isi imparte Capitala. Razvan Sava, propus de PNL pentru functia de primar general interimar al Capitalei

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult