Social

Adrian Nastase, omagiu la moartea profesorului Viorel Ciobanu

Fostul premier Adrian Nastase ii aduce un omagiu regretatului profesor Viorel Ciobanu, o mare personalitate a scolii de drept din Romania. Fost decan al Facultatii de Drept din Bucuresti, Viorel Ciobanu a murit in urma unei suferinte mai vechi. In urma sa raman studiile publicate si interviurile, ca dovada a unei constiinte civice profunde, subliniaza Adrian Nastase intr-un scurt text publicat pe blogul sau in memoria profesorului Ciobanu.

Inmormantarea lui Viorel Ciobanu are loc joi, 16 martie, la Cimitirul Bellu Ortodox. Va prezentam mai jos omagiul adus de Adrian Nastase regretatului profesor Viorel Ciobanu, fost judecator la Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR).

„A murit Viorel Ciobanu. O mare personalitate a Scolii de drept românesti. Un om puternic, vertical, un bun prieten si un bun coleg. Am terminat, impreună studiile la Facultatea de Drept din Bucuresti, in promotia 1973. El a rămas in facultate, ca asistent, la procedura civilă, al profesorului Savelly Zilberstein.

Mai târziu, a ajuns decan al Facultătii si a rămas la conducerea acesteia vreo zece ani. In perioada aceea, fiind premier, am ajutat la refacerea Aulei si la diferite alte proiecte pe care le pornise. Era un bun orator, avea umor, era sobru dar generos cu studentii.

In ultimii ani, a avut mari probleme de sănătate insă studiile publicate sau interviurile lui din această perioadă rămân dovada unei constiinte civice profunde.

Inmormântarea va avea loc astăzi, la ora 13, la Cimitirul Bellu Ortodox. Dumnezeu să-l odihnească”, a scris Adrian Nastase.

Iti recomandam si: Polemici pe CODUL PENAL – Despre formularea referitoare la abuzul in serviciu

CARE SUNT MODIFICARILE ADUSE LA CODUL PENAL

CCR a decis ca abuzul in serviciu ramane in Codul Penal, dar trebuie redefinit

CINE A FOST VIOREL CIOBANU

Prof. univ. dr. Viorel Mihai Ciobanu a fost fost judecator al Curtii Constitutionale a Romaniei (CCR) in perioada 1992-1998. A murit la varsta de 65 de ani.

Nascut in 1950 la Huedin, judetul Cluj, profesorul Viorel Mihai Ciobanu a fost arbitru la Curtea de arbitraj comercial international de pe langa Camera de Comert si Industrie a Romaniei si presedinte al acestei institutii intre anii 2010-2012. Din 2015 era presedinte al Consiliului stiintific al Curtii de arbitraj comercial international.

Din cariera universitara, Viorel Ciobanu a fost prof. univ. dr. la Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti din 1973 si Decan intre anii 1998-2008. A fost presedinte al Comisiei de redactare a proiectului Noului Cod de procedura civila.

Stiri pe aceeasi tema

Dosarul electronic de sanatate, obligatoriu de o saptamana. Cat de securizat este sistemul DES?

Delia Ion

Retinerea si arestarea lui Dan Sova, la un pas de a fi puse in aplicare

Corina Alexandru

Radu Mazare a fost eliberat si plasat sub control judiciar

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult